İleri evre kanser hastası sağlığına kavuştu
Batman Bölge Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla kanser hastası 48 yaşındaki Cahide Y. sağlığına kavuştu. Kanser hastalığında erken tedavinin önemine dikkat çeken uzmanlar, “Bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır.” dediler.
Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin konuşan Operatör Doktor Ümit Alakuş, “Hastamız bize kanama, kabızlık ve Rektumda (kalınbağırsağın son kısmı) kitle ile başvurdu. Yaptığımız incelemelerde 3. evre alt rektum kanseri teşhisi koyduk. Kendisi ile hastalığın seyri ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliğine vardık. Daha önce de kadın hastalıkları kanseri nedeni ile iki kez ameliyat olmuş ve radyoterapi görmüştü. Bu, yapılacak ameliyatı güçleştiren bir faktördü. En büyük endişelerinden biri haklı olarak bağırsakların torbaya alınması konusu idi. Hastamızın güncel bilgiler ışığında önce Kemoterapi ve Radyoterapi almasını sağlayarak kanser dokusunu küçülttük. Başarılı bir ameliyatla kanserli dokunun tamamını makatı korumayı başararak gerçekleştirdik, geçici olarak bağırsakları torbaya aldık. Sonrasında onkoloji tedavisini aldı ve kontrollerinde kanser saptamadık.” dedi.
Konuşmasının devamında Alakuş şunları söyledi: “Hastamızın bağırsaklarını 30 dakika süren bir ameliyatla tekrar içeri aldık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yaklaşık 6-7 ay süren bu süreç sonrasında hastamızın ve hastane ekibinin gayreti ile kanserden kurtulmuş oldu. Kalın bağırsak kanserinde hastalarımızın erken dönemde bizlere başvurması tedavide en önemli faktörlerden birisidir. 50 yaş üzerinde şikâyeti olmasa bile bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır. Geç fark edilse bile hastalıkla mücadele edebileceğimiz yöntemler de mevcuttur.”
Kanserden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Cahide Y, “7 ay önce hastalığımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Öncesinde de zaten kadın hastalıklarından dolayı tedavi olmuştum. Bu son durumu atlatamam sanıyordum. Çok şükür şimdi iyiyim.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 02GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 03BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 04TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 06SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 07YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 08BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 09BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 10BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 11ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 12KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13BAŞKAN KAPLAN MAZBATASINI ALDI. ESNAFIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ
- 14Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerini Tamamladık.
- 15Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma




Henüz Yorum yok