Doç. Dr. Alpaslan Terzi’den, kasık fıtığına ilişkin bilgi
Batman Medicalpark Hastanesinin Genel Cerrahi Kliniğinde görev yapan Doç. Dr. Alpaslan Terzi, kasık fıtığına ilişkin bilgi verdi.
“AÇIK VE KAPALI YÖNTEM UYGULUYORUZ”
Kasık fıtıkları çok yaygın görülen bir cerrahi hastalık grubudur. Çeşitli ülkelerde yapılan bilimsel verilere göre insanların yaklaşık % 5’inde kasık fıtığı görülür. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür. Kasık fıtığı ile ilgili modern cerrahi 19. yy.’da başlamıştır. Ancak yaklaşık 40 yıl önce fıtıklardagreftli dönem başlamıştır. Bu teknikte fıtık alanına greft (yama) yerleştirilmektedir. Günümüzde hemen hemen tüm kasık fıtığı ameliyatları greft konularak yapılmaktadır. Ancak son 10 yılda açık cerrahiye alternatif olarak laparoskopik (kapalı yöntem) kasık fıtığı cerrahisi dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Biz de kliniğimizde hem açık hem kapalı yöntemi kullanmaktayız. Ancak daha konforlu olması, ameliyat sonrası ağrının az olması nedeniyle laparoskopik yöntemi daha sık yapmaktayız. Laparoskopik yöntemi 2008 yılında Belçika’da eğitim alarak öğrendim ve 9 yıldan beri yapmaktayım. Batmanda da 6 aydan beri laparoskopik yöntemi yoğun olarak yapmaktayız” dedi.
AMELİYAT İZİ KALMIYOR
Kapalı yönteme ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Alpaslan Terzi “Özellikle daha önce açık yöntem ile ameliyat olup fıtığı tekrarlayanlarda ve iki taraflı kasık fıtığı olanlarda altın standart yöntem olarak kabul edilmektedir. Bu yöntem karında 3 adet milimetrik kesi ile yapılmakta ve ameliyat sonrası hemen hemen karında iz kalmamaktadır. Hastalar ameliyatın ertesi günü taburcu edilmektedir ve birkaç gün içinde günlük hayattaki işlerini rahatlıkla yapabilmektedirler” bilgisini paylaştı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok