Batman’da ‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı koordinesinde yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Batman’da yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Eşi Ebru Şahin ile birlikte katılan Vali Şahin yanı sıra; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, ÇATOM ve ADEM yetkilileri ile STK’ların kadın yöneticileri de katıldı.
Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, il merkez ve ilçelerinde kadın kooperatiflerinin kurulmasında rol oynayacak kurum ve kuruluşlar belirlenerek bu konuda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Kadın kooperatiflerinin ağustos ayının başına kadar kurulması konusunda ilgililere talimat veren Vali Şahin, “Kooperatiflerin kurulması ile işimiz bitmeyecek, aynı zamanda bu kooperatiflerin aktif bir şekilde çalışmasını da sağlayacağız. Bu konuda kadınlarımıza gereken bütün desteği vereceğiz. İlimizde bulunan Aile Destek Merkezleri, ÇATOM’lar, Belediyenin Kadın ve Aile Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz kadın emeğini buralarda zaten organize etmişiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumların hepsini devreye sokarak, başta ilçelerde ilçe Kaymakamlarımız, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalışmalar yapılacaktır. Sanat sokağında satış noktaları oluşturuyoruz ve buraları da kadın kooperatiflerine satış noktası olarak tahsis edeceğiz. Kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağız.” diye konuştu.
İlde kadın kooperatiflerinin kurulması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılmasıyla ilgili yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı neticesinde; Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 03FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 04METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 05Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 06TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 07ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ
- 08BATMAN'DA 730. HAFTA KAYIPLAR EYLEMİ
- 09HASANKEYF'TE BAHAR
- 10BATMAN BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 11BAKAN BAYRAKTAR’A BATMAN İÇİN STRATEJİK ZİYARET
- 12YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 13GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 14TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 1515 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI




Henüz Yorum yok