Batman'da arıcıların yüzü güldü
Bal üretimi yapan arıcıların bu yılki sezonunun sona erdiğini bildiren Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut, arıcılar için verimli bir sezon geçirildiğini söyledi.
Ekonomiye önemli katkısı bulunan arıcılığın Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da yaygın olarak yapıldığını anlatan Karabulut, bal sezonunun bu yıl verimli geçtiğini belirtti.
Arıcılığın Batman'da önemli bir gelişme kaydettiğini dile getiren Karabulut, bu sezon kovan başına güzel bir verim alındığına değindi. Arıcılığın daha çok geliştirilmesi için yetkililere de seslenen Karabulut, arı sahasının açılıp, arıcılığın yapıldığı yerlerde bal bitkisinin ekilmesini istediklerini ifade etti.
Arıcılık sezonunun mart ile nisan aylarında başladığını belirten Karabulut, "Arıcılar bu sene sezonu bitirdiler. Kimi burada kimi de Akdeniz'de konaklamaya başladılar. Bu sene geçen seneye nazaran kat kat verimimiz iyiydi. Bu bölgemizde arıcılığın geliştirilmesi ve daha kapsamlı bal bitkilerinin ekilmesi için devletten bir çalışma bekliyoruz." dedi.
"Arıcılık destek görürse daha iyi gelişir"
Bu yıl bal veriminin iyi geçmesinin kendilerini sevindirdiğini dile getiren Karabulut, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen sene kovan başına 5 kiloyu bulamadık, bu sene 5 kilonun üzerindeydi ve hatta 10 kilo bulan oldu. Arıcılık destek görürse daha iyi gelişir. O yüzden bizler destek bekliyoruz. Şu anda 400 küsur üyemiz var. Bunlardan 300 küsuru aktif, diğerleri pasiftir. Millet arıcılığa yöneliyor ve bence arıcılık iyi bir şeydir."
"Arıcılığın gelişmesi için bal bitkisi ekilmesini istiyoruz"
Kentteki ilçeler arasında arıcılığın en fazla Sason'da yaygın olarak yapıldığını sözlerine ekleyen Karabulut, yetkililere seslenerek, "Gercüş, Batman merkez, Kozluk ve Hasankeyf'te daha çok arıcılık yapılmaktadır. Arıcılığın geliştirilmesi için yetkililerden, arı sahasının açılmasını istiyoruz. Bal bitkisinin, ormanının ekilmesini istiyoruz. Arıcılığın iyice gelişmesini istiyoruz. İlkbahar, yaz ve sonbahar ormanları dikilmelidir. Bu şekilde kademeli dikilirse arı faydalanır. Hepsi bir mevsimde olduğu zaman bir haftada bitiyor ve arı sadece bu bitkilerden bir hafta tek faydalanıyor. Bu şekilde olursa arı gelişir, bolca bal yapar ve hepimiz kazanırız." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok