Liseler arası siyer yarışması yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle düzenlenen Siyer Bilgi Yarışmasında lise öğrencileri ter döktü.
Hafta içinde bölgelere ayrılan ve liseler arasında yapılan Siyer Bilgi Yarışması neticesinde finale çıkmaya hak kazanan ve bölgelerinde birinci olan Batman Anadolu Lisesi, İluh Anadolu Lisesi, Raman Anadolu Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı.
Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan siyer yarışmasına; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Jüri gözetiminde yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi, soruların çoğunluğuna doğru cevap vererek, yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Yaptıkları yarışmayla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışmanın en hayırlılardan birini gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Hz. Peygamberi kendilerine şiar edinenlerden kötülük çıkmaz”
Öğrencilerin çok güzel bir yarışma ortaya çıkardığını vurgulayan Kurtaran, “Çocuklarımız Peygamberin hayatını öğrenme, Hz. Peygamberin hayatına dair bilgilerin kazanılması bizim eğitim içinde yer alan vesilemizdir. Siyer-i Nebi dersiyle hem imam hatiplerimizde hem genel ortaöğretim kurumlarımızda hem de ilk ve ortaokul kurumlarımızda bu eğitimi çocuklarımız alıyorlar. Sorularımız kolay sorularda değildi, çocuklarımız soruların yüzde 80-90’ına yakınını doğru cevapladılar. Siyer-i Nebi dersindeki bilgilerinin de sağlamasını yaptılar. Demek ki çocuklarımız Hz. Peygamberin hayatına, siyer dersine çok meraklı, ilgili ve bu dersimizde de çok başarılı olduklarını gösterdiler. Bu da bizi hayli mutlu etti.” dedi.
Hz. Muhammed’in bir rol model olduğunu ifade eden Kurtaran, “Peygamberimizin hayatı sadece bir bilgi olsun diye öğretmiyoruz, aynı zamanda bu bilginin kendi hayatımızda da pratize edilmesi için çalışıyoruz. Çünkü Hz. Peygamber bizim için bir rol modeldir. Çocuklarımızda bu bilinçle Hz. Peygamberin hayatını öğreniyorlar. Hz. Peygamberin hayatını öğrenip kendilerine şiar edinenlerden kötülük, yanlış çıkmaz. İnşallah bu çocuklarımız da milli ve manevi değerlerine bağlı, Hz. Peygamberi kendilerine örnek edinmiş ve geleceğimizi umutla teslim edeceğimiz gençler olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 02 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 03EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 04Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 05Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 06Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 07Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 08BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 09BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 10EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 11ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 12KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 13BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 14Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 15YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA




Henüz Yorum yok