VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla düzenlenen Mahalle Buluşmalarının 6’ncısı, Fatih Mahallesi Şeyh Hüseyin Çapar Taziyeevi’nde gerçekleşti.
Programa; Vali Canalp’in yanı sıra Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Fatih Mahallesi Muhtarı Resul İnan ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, devlet eliyle yapılan hizmetleri slayt eşliğinde anlattı.
YERİNDE İLETİŞİM, YERİNDE ÇÖZÜM
Toplantıda konuşan Vali Canalp, mahalle buluşmalarının devlet ile millet arasındaki iletişimi güçlendirdiğini belirterek “Devletle milleti bir araya getiren bir mahalle buluşmasında daha birlikteyiz. Yapabileceklerimizi de yapamayacaklarımızı da açık bir şekilde ifade edeceğiz” şeklinde konuştu.
Mahalle Muhtarı Resul İnan, altyapı, üstyapı, sağlık, ulaşım, park, aydınlatma, güvenlik sistemleri hakkında mahalleleri için yapılması gereken talepleri dile getirdi.
Park alanlarıyla ilgili mülkiyet sorununa da dile getirildiği buluşmada Vali Canalp, geçmiş imarlardan kaynaklanan sıkıntıların yeni imar planlarıyla çözüldüğünü, parkların bakım-onarım çalışmalarının sürekli yapıldığını mahalle sakini vatandaşların da yapılan çalışmalara sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI NET MESAJ
Kaçak yapılaşmaya asla taviz verilmediğini, dün olduğu gibi bugün ve yarın da kaçak yapılaşmayla mücadelede aynı kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Vali Canalp: “Batman’da kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yeni yapılan hiçbir kaçak yapıya asla müsaade edilmeyecek, tespit edilenlerin hepsi yıkılacaktır. Kim olursa olsun istisna tanınmayacaktır” ifadelerini kullandı.
VALİ CANALP’TEN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
Toplantıda kaçak yapılaşmaya da sert sözlerle değinen Canalp, Batman’da bu tür girişimlere asla izin verilmeyeceğini vurgulayarak “Kaçak yapılaşma sadece bir imar ihlali değil, geleceğimizi yok eden toplu bir katliamdır. Daha önce yaptığımız yıkımlar gibi yeni yapılan hiçbir kaçak yapı da müsamaha görmeyecek. Kim olursa olsun, hangi şahsiyet olursa olsun istisna tanımayacağız. Eğer çok önemli kişiler dahi kaçak yapı yaptıysa, onlardan başlayarak yıkım gerçekleştirilecektir” dedi.
Vali Canalp ayrıca, mahkemelerden gelen “yürütmeyi durdurma” kararlarının kalkmasının ardından kaçak olarak inşa edilen tüm yapıların tek tek yıkılacağını da söyledi.
VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ DOĞRUDAN İLETTİ
Mahalle Buluşmasının ardından Fatih Mahallesi sakini vatandaşlar, dilek, talep ve şikayetlerini doğrudan Vali Canalp ve ilgili kurum müdürlerine iletme fırsatı buldu.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok