“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
İklim krizinin derinleştiği ve doğa kaynaklı afetlerin her geçen gün arttığı bu dönemde, çevresel sorunlar Batman’da da kendini ciddi şekilde hissettiriyor. TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, şehirde artan sıcaklık, hava kirliliği ve ağaç eksikliğine dikkat çekerek “Yaşanabilir bir Batman için ormanlar acil bir zorunluluktur. Temiz hava, sağlıklı yaşam ve iklim dengesi için doğa ile uyumlu bir yaşam anlayışı artık bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur. Batman’da ekolojik denge hızla bozulmakta; bu durum insan sağlığını, tarımı, su kaynaklarını ve genel yaşam kalitesini tehdit etmektedir” dedi.
"BÜYÜK ORMANLAR OLUŞTURULMALI"
Arı, kentte büyük ve kalıcı ormanların oluşturulmasının yalnızca çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir gereklilik olduğunu ifade etti. Ağaçlandırmanın karbon salımını azalttığını, sel, erozyon ve kuraklık gibi afet risklerini de en aza indirdiğini belirtti. TEMA Vakfı olarak şu çağrılarda bulunduklarını söyleyen Evren Arı, şunları kaydetti: "Başta kent ormanları olmak üzere şehir merkezinde ve kırsalda geniş kapsamlı ağaçlandırma projeleri hayata geçirilmeli. Kurumlar, yerel yönetimler ve vatandaşlar doğa seferberliğinde birleşmeli. Çocuklar, gençler ve gönüllüler bu sürece aktif şekilde dahil edilmeli. Orman alanlarının korunması ve geliştirilmesi için acil bir eylem planı oluşturulmalı."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok