Batman ekonomisi virüsten olumsuz etkilendi
Salgının ekonomik anlamda yarattığı tahribattan dolayı insanların sağlıklarını bile adeta ikinci plana attığını kaydeden Doğmuş, özellikle Batman'ın ekonomik açıdan oldukça olumsuz etkilendiğini kaydetti.
Batman'ın içinde bulunduğu ekonomik yapının Türkiye'den farklı olduğunu anımsatan Doğmuş, "Batman'da işsizlik daha fazladır. İstihdam daha az ve insanların yarısından fazlası borçlu durumdadır. Ayrıca Batman, borç tahsilatlarında en yüksek sıkıntı yaşanan iller arasındadır." dedi.
Salgının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösterdiğini vurgulayan Doğmuş, "Yetkili kurumlar tarafından yapılan açıklamalar ve alınan tedbirler birçok vatandaş tarafından takip edilmektedir. Salgının sağlık sistemine zarar vermemesi ve daha fazla insanın etkilemesinin önüne geçmek için evde kalma çağrıları yapılmaktadır. Çağrılara uymayla beraber Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Batman’da da birçok işletme faaliyet yapamaz duruma gelmiştir." diye konuştu.
Açıklamasının devamında Doğmuş şunları söyledi: "Türkiye’de en yüksek işsizlik oranı bölgemizde ve yüzde 30,9 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt), en düşük işgücüne katılma oranı ise yüzde 43,5 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi'ndedir. 2019 Mart ayında yaptığımız araştırma sonuçlarına göre Batman halkının yüzde 56’sının borçlu olduğunu tespit etmiştik. Gerçekleştirdiğimiz araştırmadan bir yıl geçti ve şu an mevcut durumun daha kötü olduğunu ve Türkiye genelinde de benzer bir tablonun olduğunu söyleyebiliriz."
Ekonomik anlamda bu sürecin büyük bir çoğunluğu olumsuz etkilediğini belirten Doğmuş, "Hal böyle olunca büyük çoğunluğumuz için evde kalmak seçenek bile olmuyor. Dışarı çıkmayı seçenek olarak görenlere bakıyoruz, hâlbuki dışarı çıkmak zorunda olanlarımızın çok daha fazla olduğunu görmüyoruz. Bu durumun etkileri başta Batman olmak üzere bölgemizde kendini daha derinden hissettirmektedir. Bu nedenle şu ana kadar maalesef sürekli dile getirdiğimiz Batman'ın sahibi yok cümlesini hayatımızdan çıkarıp, yeterince gösteremediğimiz geniş aile bilinciyle Batman'ın sahibi Batman halkıdır, düşüncesiyle sahiplenme zamanı olduğunu belirtmek isterim. Yakın çevremizden başlayarak, gücümüzün yettiği kadarıyla birbirimize yardımcı olalım." dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 02ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 03ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 04MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 05TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 06101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 07BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 08Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 09UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 10OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 11KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 12SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 13ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 14İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 15MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR




Henüz Yorum yok