Batman’daki hastanelere yeni görüntüleme cihazları kuruluyor
Cihazların yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Eğitim ve Araştırma Hastanemize 2 bilgisayarlı tomografi, 1 MR cihazı ve Kozluk Devlet Hastanemize de 1 tomografi cihazının kurulumuna başlanmış bulunmaktadır. Eğitim Araştırma Hastanemiz acilinde kurulacak olan bilgisayarlı tomografi cihazı, BT Anjiyografi yapabilme özelliği ile hastalara tanı-tedavi noktasında kolaylık sunacaktır. Ayrıca bu cihazda bulunan ASIR Algoritması teknolojisiyle doz azaltma özelliği sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır. Cihaz önümüzdeki hafta faaliyete geçecektir.” dedi.
“Hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalacak”
Tedavi imkanlarının kolaylaşacağını söyleyen Pamukçu, “Eğitim Araştırma Hastanemiz poliklinik hizmetlerinde kullanılmak üzere kurulacak olan bilgisayarlı tomografi cihazı koroner BT Anjiyografi özelliği ile hastaların tanı-tedavi imkanını kolaylaşacaktır. ASIR-V Algoritması sayesinde hastaya verilecek olan radyasyon dozunu minimize edip masa hareketini hızlandırıp görüntü kalitesini düşüren pikselleri ortadan kaldırarak daha net bir görüntü elde etmemizi sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır. Cihaz Temmuz ayı başlarında faaliyete geçecektir.” diye konuştu.
“Bölgede bir ilk”
Cihazlar sayesinde sevklerin önleneceğini vurgulayan Pamukçu, “Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulacak olan MR cihazı ise; 70 santimetre genişliğindeki hasta giriş tüneline sahip olup, bölgemizde bu açıklığa sahip ilk cihaz olma özelliğine sahiptir. Özellikle klostrofobik kapalı alan fobisi olan hastalarda MR çekim zorluğunu ortadan kaldıracaktır. 180 santimetre tüm vücut görüntüleme özelliği sayesinde daha geniş kesitlerde alanların görüntüleri daha net bir şekilde alınarak tanı ve tedavi rahatlığı sağlanacaktır. Biyopsi uyumlu meme bobini sayesinde meme MR çekilebilecek ve meme kanseri şüphesi olan veya meme kanseri tanısı almış hastaların sevki önlenmiş olacaktır. Sessiz MR uygulamaları sayesinde özellikle hastaların uzun çekimlerde konforunu artıracaktır. Cihaz Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçecektir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının devamında Pamukçu, “Ayrıca Kozluk Devlet Hastanemize de 1 bilgisayarlı tomografi cihazı kurulacaktır. Bir radyasyonda 16 kesit oluşturma özelliğiyle görüntü kalitesi artacak olup, ilçe halkının hizmete ulaşma kalitesini artıracaktır. Uygun dedektör genişliği ve görüntü kalitesiyle hastaların tanı alması kolaylaşacaktır.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok