BATMANLI ŞEKER'İN ŞİİR KİTABI ÇIKTI
Şair Şeker’den ‘Üç heceli gece’ şiir kitabı
Batman’da bir kamu kurumunda çalışan Batmanlı hemşerimiz Nejdet Şeker’in 25 yıllık birikimiyle kaleme aldığı “Üç Heceli Gece” isimli şiir kitabı okuyucularla buluştu. Şairin çıkardığı 36 şiir ve 1 denemeden oluşan 72 sayfalık şiir kitabı, bütün online kitap platformlarında yerini aldı.

“ŞİİR PEŞİNİZDEN GELİYOR”
25 Yıldır şiir yazdığını belirten 41 yaşındaki şair Nejdet Şeker, “Her şiirin bir sahibi var, her sahibin de bir değeri var” diyerek, şiiri ve şiiri yazanın hakkını en güzel şekilde teslim ediyor. Bütün insanların kendi hayatlarında dönüm noktalarının olduğunu belirten şair Nejdet Şeker, “Hayatınızın belli başlı dönemlerinde kendinizi bulma çabası sarfederken farklı bir arayış içine girebiliyorsunuz. Haliyle, bunları ifade etmek isterken yazı yazabilir, şiir, deneme yazabilir; resim çizebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Bu tamamen kendi hayatına odaklı bir yansıma olarak düşünülür. Ben de 25 yıl önce hayatımdaki gelişmelere karşılık yapabileceğim ne var diye düşünürken, bir yandan da kendimi bulma çabası içerisindeyken bir anda kendimi şiir yazarken buldum. Haliyle bu hep devam etti. Ara ara yaşanmışlıkları ertelemek adına şiire ara verdim. Tabii şiire ara vermek yazmayı bırakmak anlamına gelmiyor. Siz yazmaya ara verseniz bile, şiir peşinizden geliyor. Mesela siz fotoğraf çekmeyi bıraksanız bile, o tutku bir yerde sizi yakalayıp kendini hatırlatıyor. Şiir yazmam da o şekilde başladı” dedi.

“BANA GÖRE ŞİİRİN KARŞILIĞI, İNSAN..”
Şiirin karşılığını “insan” olarak tarif eden Şeker, “Şiirlerimde sürekli insanı, insanın duygularını, yapmak istediği, yaşamak istediği ya da yaşadığı şeyleri yazmaya çalıştım. Tabi kendi yaşanmışlıklarımla da doğru orantılı olacak şekilde, kurgulamadan yazdım. Zaten kitapta kurgu olacak hiçbir cümle yok. Tamamen yaşanılan, yaşanılmak istenen, başkaların yaşadığı ya da yaşamak istediği şeyleri içeriyor” dedi.
“DUYGULARI HARMANLAYIP ŞİİRLERİME YANSITTIM”
Şiirlerinde genel olarak insanları anlattığına dikkat çeken Şeker, “İnsanın içindeki duyguları harmanlayarak şiirlerime yansıttım. Şiirlerimde aşk var, sevgi var, Çocuk cinayeti var, kadın cinayeti var, kadının maruz kaldığı baskının sonucuna yönelik şiir ve Toplumdaki baskı ve korku kültürünü anlatan şiir var. Tabii okuyucu kendine göre nasıl değerlendirir bu tarafını ona bırakıyorum. Ya da, orada kendinden ne bulur, biraz da o önemli benim için. Sonuçta ben yazdım ama duyguyu okuyucu yakalayabilecek mi, önemli olan budur” diye konuştu. Yani okuyucudan alacağınız geri dönüşüm önemli oluyor.


Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 02Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 03HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 04AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 05MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 07İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 08GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 11MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 12GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 13ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 14STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 15YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI




Henüz Yorum yok