Batmanlıların uçak bileti sorunu Meclis’e taşındı
4 Nisan Pazartesi günü uçak biletlerinin pahalı olmasından dolayı Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet almak zorunda kalan Batmanlılar, İLKHA’ya konuşarak yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istemişlerdi.
Bunun üzerine İLKHA’nın “Batmanlılardan uçak biletlerinin pahalı olmasına tepki” başlığıyla gündeme getirdiği haber, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) soru önergesi olarak sunuldu.
Batman Milletvekili Saadet Becerekli, uçak seferlerinin az olması ve biletlerin pahalı olmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.
Becerikli meclise verdiği soru önergesinde, “Batman Havalimanındaki sefer sayısının azlığı ve yüksek bilet fiyatları nedeniyle havayolu ulaşımı Batman halkı için halkın yolu olamamıştır. Türk Havayolları tarafından sadece Ankara ve İstanbul’a çok sınırlı sayıda uçak seferi yapılmaktadır. Batman halkı sefer sayısının azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı yolculuklarını ya farklı ulaşım araçlarıyla karşılamakta ya da çevre illerdeki uygun tarifeli uçak seferleriyle gerçekleştirmektedir. Pist onarımı için Haziran 2015’te tadilata alınan Batman Havalimanı tadilat sonrasında mevcut sefer sayılarını da azaltmıştır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına sefer planı yapılmış, biletler satışa çıkmış ancak birkaç gün içinde seferler iptal edilmiştir. Ankara Esenboğa Havalimanına haftalık sefer sayısı 10 iken 7’ye düşürülmüştür. Yine on bin yıllık bir kültür birikimine sahip Batman, kültür turizmi ile dünyada rağbet gören bir şehirdir. Hava yollarındaki sefer sayısının azlığı ve fiyatların yüksek olması hem Batman halkını hem de yerli ve yabancı turistleri zor durumda bırakmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
Becerikli, Bakan Binali Yıldırım’ın cevaplamasını istediği şu soruları sordu: “Bu bağlam da; Batman Havalimanında haftada kaç sefer yapılmaktadır? Bu sayı Batman’daki talebi karşılamakta mıdır? Ankara Esenboğa Havalimanına yapılan sefer sayısı neden azaltılmıştır? İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına planlanan uçuş seferleri neden iptal edilmiştir? Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlere de aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmesine yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Batman halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Batmanlı her vatandaşın hava yolu ile seyahat etme hakkından faydalanabilmesi için çok yüksek olan bu fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Farklı havayolu firmalarının da Batman’a uçuş seferleri düzenlemesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Büro Memur-Sen’den Başsavcı Barış Arıduru’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
- 02Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 03Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 04HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 05AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 06MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 07SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 08İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 09GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 11Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 12MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 13GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 14ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 15STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ




Henüz Yorum yok