BESO’dan Karz-ı Hasen Destek Sandığı Girişimi
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın faiz, tefecilik ve ağır borç baskısından korunması amacıyla Karz-ı Hasen Projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Çiftçi, projenin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda güçlü bir toplumsal sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Faizsiz Destek Sandığı Kurulacak
BESO Başkanı Çiftçi, proje kapsamında esnafa yönelik faizsiz bir destek sandığı kurulmasının planlandığını belirtti. Karz-ı Hasen’in Kur’an-ı Kerim’de “güzel borç” anlamına geldiğini hatırlatan Çiftçi, bu anlayıştan ilham aldıklarını ifade ederek, “Amacımız, esnafımızın kısa vadeli nakit sıkıntılarını insani ve dayanışmacı bir yöntemle çözmek” dedi.
“Esnaf Faize ve Tefeciye Mecbur Kalmasın”
Esnafın zaman zaman çok kısa süreli nakit ihtiyaçları yaşayabildiğine dikkat çeken Çiftçi, “Bazen 10 bin, bazen 50 bin, bazen de 100 bin liralık bir açık oluşabiliyor. Bu durum esnafı kredi kartı faizine ya da tefecilere yöneltiyor. Biz istiyoruz ki esnafımız bu noktaya gelmeden Karz-ı Hasen sandığına başvursun” diye konuştu. Sandıktan sağlanacak borcun kısa vadeli ve tamamen faizsiz olacağını belirten Çiftçi, geri ödeme koşullarının da esnafın durumuna göre belirleneceğini söyledi.
Borç Baskısının Yol Açtığı Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
Karz-ı Hasen Projesi’nin sosyal yönüne de değinen Çiftçi, borç baskısının ciddi toplumsal sonuçlar doğurduğunu ifade etti. “Borç nedeniyle yaşanan dramlar ve intiharlar toplumun kanayan yarasıdır” diyen Çiftçi, “Bu projeyle hem tefeciliğin önüne geçmek hem de borç baskısının yol açtığı acıların azalmasına katkı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Şeffaf ve Güvenli Bir Sistem Kuracağız”
Proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Çiftçi, destek sandığının sürdürülebilir ve güvenilir olması için farklı modeller üzerinde çalıştıklarını kaydetti. “Bu sandık erimemeli, kaybolmamalı. Esnafın emaneti yine esnaf için korunmalı” diyen Çiftçi, proje olgunlaştığında kamuoyuna kapsamlı bir tanıtım yapılacağını sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok