ÇAY MAHALLE SAKİNLERİNİN KONUĞU: DR. AYTEN CANALP
ÇAY MAHALLE SAKİNLERİNİN KONUĞU: DR. AYTEN CANALP
Batman Belediyesi, ‘Çözüm Kadının Elinde ve Gücünde’ mottosuyla başlattığı ‘Kadın Buluşmaları’ toplantısının altıncısını Çay Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Belediye Konukevi Müdürlüğü koordinesinde Çay Mahallesi parkında gerçekleşen toplantıya mahalle sakini kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in de katıldığı sohbet havasında gerçekleşen ‘Kadın Buluşmaları’ toplantısında; Belediye Konukevi Müdürlüğü, Belediye Kadın ve Aile Müdürlüğü BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları), İl Sağlık Müdürlüğü KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Müdürlüğü, KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı), Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) birim sorumluları mahalleli kadınlara kendi müdürlükleri hakkında bilgi verdi.
Mahalle sakini kadınlar; dilek, talep ve şikâyetlerini Belediye Konukevi Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine bildirerek kayıt oluştururken, kadınlara izleyecekleri yollar hakkında bilgi verildi.
Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, kadınların karşılaştıkları/karşılaşabilecekleri; psikolojik, sosyolojik, kültürel, eğitim, sağlık konularında devletin tüm imkanlarının kendileri için hazır olduğunu ifade etti.
Çay Mahallesi sakinleri kadınlar, semtlerine yakın bir yerde Alışveriş Merkezi (AVM) ve Halk Pazarı’nın için büyük ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Toplantının ardından Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru tarafından anne/anne adaylarına ve yetişkin kadınlara İçişleri Bakanlığı’nın projesi kapsamında ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve UYUMA adlı ihbar uygulaması tanıtımı yapıldı.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok