DİKA ‘Batman'da niteliksiz problemi var’
DİKA ‘2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları’ toplantısı yapıldı
Türkiye'nin ‘2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları’ kapsamında Dicle Kalkınma Ajansının ‘On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları’na Batman’da devam edildi.
VALİ DENİZ, NİTELİKLİ EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ
Batman Mezopotamya Otelde DİKA tarafından gerçekleştirilen değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına Vali Ahmet Deniz, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve bazı STK, kamu- kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk sözü alan Genel Sekreter Altındağ, On Birinci Kalkınma Planının, Bakanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü hatırlatarak, “2023 Vizyonuna endeksli olarak, 2019- 2023 istikametinde ilk defa yerel paydaşların da içinde olduğu, özellikle yerelin ne istediğini anlayabilmek için bakanlığımız dört ilimizde bu çalışmayı istedi. Bu bölgemizin en büyük avantajı genç nüfustur. Gençlerin artık hem ekonomide hem de otoritede söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi. Ardından söz alan Vali Ahmet Deniz ise, Türkiye’nin 2023 hedefinin olduğunu hatırlatarak, “2023 hedefi cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünde Türkiye kendisine bir hedef koydu. 2 trilyon dolar gayrisafi milli hâsıla, 500 milyar dolar ihracat, 50 milyar dolar turizm geliri ve kadınlarının işgücüne katılım oranlarının yüzde 35-40 arasına getirilmesi gibi hedefler var” dedi. Her ilin kendine göre farklı stratejilerinin olabileceğini ifade eden Vali Deniz, şöyle devam etti; “Nitelikli eğitim olmadan bu stratejide başarılı olmak mümkün değildir. Sadece eğitim tek başına yeterli değildir. Eğitimi özellikle meslek liselerinde diploma veriyoruz ama maalesef niteliği tam veremiyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da niteliksiz problemi var. Temel sıkıntılarımızdan bir tanesi budur. Biz bunu hep beraber ülke olarak da il olarak da çözmek zorundayız.” Konuşmacıların ardından program anket çalışmasıyla devam etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0129 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 02BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
- 03YOLLARDA YOĞUN MESAİ
- 04ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
- 05NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
- 06“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”
- 07ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 08RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 09GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 10ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 11EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 12BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 13 İMZALAR ATILDI
- 14MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 15İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ




Henüz Yorum yok