Ilısu Barajı’ndan etkilenenler için toplantı yapıldı
BATMAN /2016-07-13 13:41:37
Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hasankeyf Kaymakamlığı toplantı salonunda yeni Hasankeyf yerleşim yeri hak sahiplerine bilgilendirmelerde bulunmak üzere toplantı düzenledi.
Toplantı; “Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar” ile yapılan değişiklikler hakkında yapıldı.
Bilgilendirme toplantısına; Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskân Dairesi Başkan Vekili M. Ali Nakiboğlu, İskân Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskân Dairesi Devlet Eliyle İskân Şubesinden Canan Dinler, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar katıldı.
Toplantıda, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ile Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, yeni Hasankeyf’in hak sahipliliği için Bakanlar Kurulu tarafından üçüncü kez toplantı kararı aldığını ve bu alınan son toplantı kararının olduğunu belirtti.
Üzücek, bu karardan sonra Bakanlar Kurulundan Hasankeyfliler için başka bir karar alma şanslarının olmadığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde askıya çıkacak kararın 15 gün askıda kalacağını sözlerine ekledi.
Üzücek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz süreçte 15 gün askıda kalacak başvurularınızı yapacaksınız. Bundan sonra bizim Bakanlar Kurulundan böyle bir şey yapma şansımız yok. Bu arada çok şey yaptık. 58 tane konut diktik. Diğer yaptığımız örnek daireler var. Şimdi 350 konut yapıyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Ancak eğer bir başvuru olmaz ise Bakanlar Kurulunun maddesi nettir. Biz bunu hazineye devredeceğiz. Biz bunu sizler için yapıyoruz. Eğer bunu kabul etmeseniz bizim zorla verme şansımız yok. Bunun için bu yasal süreci takip edin.”
Toplantı soru ve cevap kısmının ardından son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok