İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor
Batman İŞKUR Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan seminerler ile meslek seçmenin önemi, iş arama becerileri ve benzeri konularda öğrencilerin çalışma hayatına donanımlı girmelerinin amaçlandığı belirtildi.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada; rekabet ortamında iş aramanın önemine, donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerekliliğine dikkat çekerek iş hayatında teorik bilgilerin tek başına yeterli olmadığının altını çizdi.
Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak ve iş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘uygun işe uygun eleman’ temini için önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Lise ve dengi okullarımızda ‘iş arama becerileri semineri’ ortaokullarımıza yönelik ise ‘iş hayatına hazırlık ve meslek tanıtım seminerleri’ ile öğrencilerimiz çalışma hayatı açısından daha donanımlı hale gelecektir.” dedi.
Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Ayrıca bu çalışma sayesinde öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan mesleki yönelim test bataryası da tanıtılmaktadır. Mesleki yönelim bataryasını uygulama amacı; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu araç, bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Bu çalışmalarımızın öğrencilerimize olumlu katkı sağlamasını diliyorum.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok