KESK "KAŞIKLA VERİLENLER, KEPÇE İLE GERİ ALINIYOR"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Medya Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher’e gazete ziyaretinde SES Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, BTS MYK üyesi Nazım Sarsılmaz ve SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün de hazır bulundu. 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirecekleri miting çalışmaları kapsamında 56 ilde çalışma yürüttüklerini belirten Gevher, “6 Heyet olarak bütçe mitingini örgütleme çalışmaları kapsamında 56 şehrimizi dolaşıyoruz. Bugünde Batman’dayız. Ekim ayının ortalarından sonra bir bütçe dönemi başlıyor. Aralık’ın ortaları gibi de bütçe süreci bitiyor. Yani 60 günlük bir sürece yayarak, aslında ülkenin bir bütün kaynakları değerlendiriliyor. Bu kaynakların nereye dağıtılacağı, hangi oranda dağıtılacağı üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Ama bu dağıtım süreçlerinde bizim karşı karşıya kaldığımız bazı haksızlıklar olduğunu, emekçilerin taleplerinin, halkın taleplerinin görülmediğini, bu talepleri en yüksek sesle hep birlikte dillendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“VERGİDE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ”
Bütçe ile ilgili taleplerini Ankara’da yapacakları büyük mitingle haykıracaklarını belirten Gevher, “Bir bütçe oluşum sürecinde aslında bizim vergilerimizle bu bütçenin oluştuğunu, vergilerimizle oluşan bir bütçenin dolaylı ya da dolaysız vergilerden oluşan bu bütçenin emekçilere, kamusal hizmetlere ayrılması gerektiğini, halkın sağlıklı, nitelikli, anadilinde bir kamu hizmetini alabileceği şekilde sağlık ve eğitim başta olmak üzere hizmetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini, kamuda çalışan emekçilerin yaşanabilir, yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşayabileceği bir ücret talebini, vergide adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 02ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 04OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 05TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 06WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 07"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR
- 08EZİDİLERLE BAYRAM BULUŞMASI
- 09YILMAZ “DERHAL ÖNLEM ALINMALI”
- 10EĞİTİMDE ŞİDDET ALARMI : BATMAN’DA SERT TEPKİ
- 11KORİK’TE YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12EĞİTİMDE ALARM : ÖĞRETMENLER HEDEF Mİ OLUYOR? BATMAN’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13DOĞA İÇİN KRİTİK EĞİTİM TOPLANTISI
- 14GAZETECİ TUNÇ'TAN "SUSMADIM" KİTABI
- 15"Okul güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündemidir"




Henüz Yorum yok