Milletvekili Özdemir’den içkili restorana tepki: Kabul edilemez
Okul, cami ve sağlık ocağının hemen yanı başında faaliyet gösteren restorana büyük tepki gösteren AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yapılan şeyin kabul edilemez olduğunu, bakanlık nezdinde girişimde bulunduğunu söyledi.
Batman merkez Gap Mahallesinde, yasalara aykırı olmasına rağmen cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında açılan içkili restorana tepkiler sürüyor.
Batman’ın en büyük mahallelerinden biri olan Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, olayı duyduğu zaman çok rahatsız olduğunu, bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduğunu, konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Milletvekili Özdemir yaptığı açıklamada, “İçkili restoranın açıldığını duyduğum anda büyük tepki gösterdim. Bakanlık nezdinde, genel müdürlük nezdinde bunu kabul etmediğimizi, kabul edemeyeceğimizi söyledim. Bu yer bakanlıktan turizm işletme belgesi almış. Daha sonra tabi... Belediyeden ruhsat aldıkları zaman da lokanta ve kafe olarak almışlar. Yani içkili yer olarak almamışlar. Belediye içkili yer diye ruhsat vermemiş onlara.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaş şikâyet ediyor, bir sürü şikâyet var”
Restorandın etrafının okullarla dolu olduğunu vurgulayan Özdemir, “Şimdi bu restorandın karşısında bir anaokulu var, arkasında başka bir anaokulu var. Yani iki anaokulu var. Kreş var. Caddenin sağ tarafında okul var. Diğer tarafında müftülük var. Diğer tarafında cami var, sağlık ocağı var. İçkili mekânın bu tür yerlerden yüz metre uzak olması lazım. Hâlbuki yirmi metre yok. Genel Müdürlük bu ruhsatı vermiş ama vatandaşın şikâyet etmesi üzerine belediyenin müdahale etme yetkisi var. Ki vatandaş zaten şu an şikâyet ediyor. Bir sürü şikâyet var.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 02Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 03Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 04BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 05“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 06EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 07235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 08TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 09ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 10BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 14YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 15“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”




Henüz Yorum yok