İLUH DERESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TAM GAZ DEVAM EDİYOR
Batman Belediyesi, İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Kapsamında II. Etap I. Kısım binaların yıkımına başladı.
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yıkılacak binanın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler de yıkılan binadan çıkabilecek tozu önlemek amacıyla tazyikli su sıktı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in girişimleri sonucu başlatılan binaların yıkım öncesinde yüzde 95 oranında uzlaşı sağlandığı belirtildi.
İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesinin II. etabının I. Kısmı için 26 Aralık 2024 tarihinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmişti.
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen görüşmelerde yüzde 95 oranında uzlaşı sağlandığını belirten Batman Belediyesi, hak sahiplerine bedel devrinin yapıldığını kaydetti.
Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu alanda ikamet eden vatandaşların, yapıları tahliye etmesinin akabinde, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Batman İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarıyla alan kapatılarak güvenli bir şekilde yıkım işlemlerine başlanmış olup, 20 yapının yıkımı gerçekleştirilecektir. Yapılan çalışma, hizmete açılması planlanan Yeni Devlet Hastanesinin trafik yükünü azaltmayı, konforlu bir ulaşım sağlamayı ve İluh Deresi üzerinde köprülü kavşak yapımı hedeflenmektedir. Ayrıca, dereye yaklaşma mesafesi uygulanarak olası bir sel anında can ve mal kaybının en aza indirilmesi planlanmaktadır.
#Batman #Batmanbelediyesi #Batmanbelediyesiçalışıyor
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok