Kantin işletmecileri, can suyu paketi istiyor
Kantinciler Federasyonu Batman İl Temsilcisi Sıddık Biçim, “Bağ-Kur primi, SGK, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti, kredi kartlarımız doldu taştı. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var” dedi.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Kantin işletmecilerinin nefes alamayacak durumda olduğunu belirten Biçim, okulların kısmen açılmasına rağmen kantinlerin kapalı olduğunu anımsattı.
Okulların açılmasına sevinemediklerini ifade eden Biçim, “Okullar açıldı, açılacak derken 13 Mart tarihinden itibaren kapalı olan okullar önce 30 Ağustos'ta açılacak dendi tekrar ertelendi. 21 Eylül'de açıldı ama sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için seyreltilmiş şekilde okullar açıldı. İş yerlerimizi açabileceğiz diye sevinirken, bakanlıktan ucu açık bir şekilde kantinlerin kapalı kalması, açtırılmaması için yeni bir yazı geldi. Peki, kantinci ne yapacak?” diye sordu.
Ailelerinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Biçim, “160 gün çalışıp 365 gün geçinen bizler bu süreçte, Bağ-Kur primi, SGK borcu, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti. Kredi kartlarımız doldu taştı, ödeyemez durumdayız. Ev kirası, mutfak giderleri de cabası. Kantin çalışanlarının ailelerinin sağlığı bozulma seviyesine geldi. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılayamamak psikolojimizi bozdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 7 aydır çalışamıyoruz, gelir yok borç birikti. Anayasanın 173. Maddesi, esnaf ve sanatkârların korunması kanununda bu hak bize verilmiş. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var. 50 bini hibe geri kalanı bir yıl ödemesiz olmak üzere 100 bin TL devlet destekli krediye ihtiyacımız var.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok