“Asgari ücrette devlet payı şart”
Asgari ücret artışının emekçinin hakkı olduğunu ancak yükün yalnızca işverene bırakılmasının adaletsiz olduğunu ifade eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, devletin ücret politikalarında sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
“DEVLET SORUMLULUK ALMALI”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, asgari ücret tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, halkın temel talebinin insanca yaşamaya yetecek bir ücret olduğunu vurgulayarak, asgari ücret artışının çalışanların en doğal hakkı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, asgari ücret belirlenirken yalnızca çalışanların değil, işverenlerin ve işletmecilerin de içinde bulunduğu zor koşulların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Mevcut ekonomik tabloda artan maliyetler nedeniyle özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ciddi baskı altında olduğunu belirten Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu: “Asgari ücret artışı elbette emekçinin hakkıdır. Ancak bu artışın bütün yükünü işverene yıkmak adil değildir. Eğer hükümet bir asgari ücret öngörüyorsa, bu yükü sadece işverenin sırtına bırakmamalı devlet de sorumluluk almalı, işverene ve işletmeciye katkı payı sağlamalıdır.”
“KONTROLSÜZ ZAMLAR DENETLENMELİ”
Asgari ücret açıklandıktan hemen sonra serbest piyasa gerekçesiyle yapılan kontrolsüz zamların, daha ücret çalışanın eline geçmeden alım gücünü yok ettiğine dikkat çeken Yılmaz, bu durumun ciddi bir yapısal sorun olduğunun altını çizdi. Başkan Yılmaz, “Bir yandan asgari ücreti artırıp, diğer yandan denetimsiz zamlarla bu ücreti birkaç ay içinde eritiyorsanız, ortada ne sosyal adalet kalır ne de refah artışı. Bugün asgari ücret, açıklanır açıklanmaz kira, gıda ve temel tüketim zamlarıyla adeta buharlaşıyor. Devlet denetim görevini yerine getirmediği sürece, yapılan ücret artışlarının bir anlamı kalmıyor. Denetim sağlanırsa asgari ücret daha geç erir, alın terinin değeri korunur, çalışan da geleceğe daha güvenle bakar” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 02İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 043 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 06HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 07NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 08ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 09AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 10EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 11KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 12TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 13GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 14BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 15PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI




Henüz Yorum yok