'YEREL GAZETELER BİRER BİRER KAPANIYOR'
'YEREL GAZETELER BİRER BİRER KAPANIYOR'
Uygulanan tasarruf genelgesiyle birlikte birer birer kapanan yerel gazetelerin adeta karın tokluğuna yaşamlarını sürdürdüklerini belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Yerel basının yediği ekmeği kıstınız, içtiği suyu ve aldığı nefesi kısmayın” diyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
“KARIN TOKLUĞUNA BİR MÜCADELE VERİLİYOR”

Yerel basının son 5 yıldır içler acısı bir durumda olduğunu söyleyen Ekmen, “Yerel basını öldürmek istiyorsanız, lütfen bu fikrinizi gözden geçiriniz. Ama hayır yerel basının kendisiyle ilgili olarak bir negatif politikanız yoksa yerel basının yediği ekmeği kıstınız, içtiği suyu ve aldığı nefesi kısmayınız lütfen!” şeklinde konuştu. Yerel basının yaşadığı zorluklara dikkati çeken Ekmen, mevcut şartlar içinde yerel basının çok az bir kısmının basılı olarak ayakta kalabildiğini, yerel basının önemli bir kısmının web siteleri ve sosyal medyalar üzerinden yayıncılığına devam ettiğini söyledi. Ana akım medyanın görmediği haberlerin yerel basın aracılığıyla toplumun gündemine geldiğini ifade eden Ekmen, “Türkiye’nin gerçek anlamda çoğulculuğunu, çeşitliliğini, renkliliğini yansıtan bu büyük gücün hâli nicedir diye sorarsak; basılı gazetelerin teker teker hayatlarına son verdiği Sosyal medya hesapları üzerinden çok zor şartlarda ve adeta karın tokluğuna sürdürülen bir meslekle karşı karşıya olduğumuzu ifade etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Yerel basının bir destek bulamadığı gibi son 4 yılda ciddi anlamda baskı altında olduğunu belirten Ekmen, söz konusu baskının nedeninin 2021 yılında yayımlanan tasarruf genelgesi olduğunu ifade etti.
Ekmen, tasarruf genelgesinin yerel basına uygulanırken diğer kurumlarda uygulanma durumuna ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermesine rağmen cevap alamadığını kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 02RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 03GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 04ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 05EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 06BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 07 İMZALAR ATILDI
- 08MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 09İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 10746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 11ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 12PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 13DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 14KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 15AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU




Henüz Yorum yok