‘Türkiye’nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı var’
‘Türkiye’nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı var’
Türkiye genelinde yaşanan kuraklık ve etkileri hakkında açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, küresel ısınma ve mevsim değişimlerinden etkilenmemek için Türkiye’nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı olduğunu açıkladı.
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yaşanan kuraklıkla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.Bu yıl Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa değinen Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, “Söz konusu kuraklık sadece tarım alanında yurttaşları etkilememektedir, buna paralel olarak hayvancılığı, ticareti ve daha bir sektörü etkisi altına almaktadır”diye konuştu.
‘BATMAN’DA KURAKLIK TEHLİKESİ DİĞER İLLERE NAZARAN DAHA AZ’
Batman ve çevresinde kuraklık endişesinin yağan yağmurlarla birlikte azaldığına değinen Aydiş, “Batman’da genel olarak kuraklık tehlikesinin yok denecek kadar az olduğunu belirtmek istiyorum. Batman’da kuraklık tehlikesi Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illerine nazaran daha az. Başta Şanlıurfa, Mardin Kızıltepe çevresi ve Diyarbakır'ın batı kesimleri kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olma olasılığı daha yüksek gibi görünmektedir” diye konuştu.
‘KURAKLIK BİRÇOK SEKTÖRÜ ETKİSİ ALTINA ALMAKTADIR’
Söz konusu kuraklığın sadece tarım alanında çalışan yurttaşları etkilemeyeceğini ve aynı zamanda buna paralel olarak başta hayvancılık olmak üzere birçok sektörü etkisi altına alacağını söyleyen Aydiş, “Meydana gelecek olan kuraklık sonucunda birçok sektör zarar görecektir. Örnek olarak ise ticarette bu etki ürünlerin fiyatlarının artışı olarak karşımıza çıkabilir“ dedi.
“KÜRESEL ISINMA DOLAYISIYLA HER ŞEYİN DENGESİ BOZULDU”
Yaşanan kuraklık ve beklenilen yağışların henüz yağmamış olması dışında küresel ısınma ve sürekli değişim halinde olan mevsimler hakkında konuşan Aydiş, “Değişen mevsimler ve küresel ısınma ile karşı karşıyayız. Bundan dolayı Temmuz ayının ortasında kar yağarsa hiç şaşırmayın. Kışın kar beklentisi içerisindeyiz ama yağmıyor. Küresel ısınma dolayısıyla her şeyin dengesi bozuldu. Denge bozulunca de ne zaman yağmur ne zaman kar yağacağı belli değil” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN KALICI BİR TARIM POLİTİKASINA İHTİYACI VARDIR”
Tarım politikaları konusunda Türkiye’nin henüz kapsamlı bir adım atmadığını belirten Aydiş, “Türkiye’de tarımın gerçek bir politikası yoktur ve olması gerekmektedir. Belli bir tarım politikasında planlama, programlama olması gerekmektedir. Bunların olması halinde kimse istediğini dikemeyecek kimse istediğini biçemeyecek. Ne kadar buğday, arpa, mercimek lazım ise bunlar programlar dâhilinde gerçekleşecek. Bu yüzden Türkiye’nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı vardır. Ve söz konusu politika ise şu anda yoktur” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 02Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 03Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 04BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 05“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 06EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 07235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 08TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 09ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 10BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 14YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 15“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”




Henüz Yorum yok