
ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) birlikte başlattığı geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu. Bir yıl boyunca devam eden kampanyada en fazla pil toplayan okul Gültepe Anadolu Lisesi olurken, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Kültür İlkokulu ise üçüncü oldu.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte 1 Ekim 2018 tarihinde başlattıkları geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışması 30 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti.
Çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan kampanyada ilkokul, ortaokul ve liseler yarıştı. Kampanya süresi içinde 1.270 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 112 kilogram atık pil toplayan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve 91.5 kilogram atık pil toplayan Kültür İlkokulu da üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi’ne ödül olarak, Masa Tenisi masası, raket, file, masa tenis topu hediye edilirken, ikinci olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badminton raketlerinden oluşan Spor setinin, üçüncü olan Kültür İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosunun sahibi oldu.

Dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verildi. Belediye Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğünce yürütülen kampanya kapsamında okullarda toplanan 2.726 kilogram atık pilin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderilerek bertarafı sağlanacaktır.
Etiketler : #Batmanbelediyesi okullara ödül verdi,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 02İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 03TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 04EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 05UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 06VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 07İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 08DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 09EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 10BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 11VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 13BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 14HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 15BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
Henüz Yorum yok