
İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
“BÖYLE GİDERSE SİNEMA TARİH OLACAK”
Daha önce bir çok başarılı projelere imza atan Türk sinemasının ödüllü yönetmenlerinden İhsan Taş, sinema sektöründeki kötü gidişatla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Başarılı yapımcı ve yönetmen, sektördeki çöküşün nedenlerini değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: “Filmleri milyonlarca kişi tarafından izlenen belli başlı bir kaç isim vardı. İnsanlar sinemaya o isimlerin filmlerini izlemeye giderken, salonlardaki diğer filmlerin afişlerini de görüp, onlara da şans verirdi. Böylece salonlar canlı, sinema güçlü kalırdı. Ama o isimler dijital platformlara geçince, sinema adeta öksüz kaldı. Şimdi gelinen noktada salonlar boş, gişeler sessiz. Bence bugünkü kötü gidişatın en büyük sorumluları, sinemadan beslenip sonra arkasını dönüp dijitallere geçenlerdir.”
11.jpeg)
“BÖYLE GİDERSE SİNEMA TARİH OLACAK”
İhsan Taş, dijitalleşmenin getirdiği kolaylıklarla insanların artık sinema kültüründen uzaklaştığını da vurgulayarak; “Elbette teknoloji ilerliyor, yeni mecralar kaçınılmaz. Ama sinema sadece bir ekran değil, bir ruhtur. Karanlıkta yüz yüze gelen insanların kurduğu bir büyüdür. O büyü kaybolursa, sadece salonlar değil, hikâyeler de sessizleşir.”
Taş, açıklamasının sonunda yapımcılara, yönetmenlere ve oyunculara da çağrıda bulunarak; “Sinemaya küsmeyin. Gelin, sinemayı hep birlikte yeniden ayağa kaldıralım. Çünkü eğer sinema çökerse, sadece bir sektör değil, hayallerimizi, kültürümüzü ve gelecek kuşaklara miras bırakacağımız o benzersiz ruhu da sonsuza dek kaybederiz.” diyerek sözlerini noktaladı.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 02FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 03Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 04Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 05Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 06Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 07YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 08Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 09BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 10BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 11MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 12EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 13Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 14“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 15FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
Henüz Yorum yok