"İnsanlar Resullullah'ın rahmet ve bereketine muhtaçtır"
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde (Sinânê) Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Etkinlik sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Köy-Der'in hayırlı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Fatihe Zengin, "Elhamdülillah, her sene bu ayda Hz. Muhammed'in veladetini kutluyoruz. Bugün Müslümanların birliği, adalet ve hak için burada toplandık. Kâinatın Rabbi Hz. Muhammed'i bize rehber olarak göndermiş. Müslümanların huzuru için Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel etkinliklerdir." dedi.
Hz. Muhammed'in kutlu doğumu için köy meydanında toplandıklarını ifade eden Fikret Özok, "Her yıl köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği tertipleniyor. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz. Müslümanların uyanışı için etkileyici bir çalışma, çok mutlu oluyoruz. Tüm köylüler her yıl Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum etkinliği yapılmasını istiyor. Kızlarımız, gençlerimiz, ihtiyarlarımız hepimiz çok memnun oluyoruz." şeklinde konuştu.
"Kurtuluş ancak Hz. Muhammed'in rehberliğiyle mümkündür"
Her yıl köylerinde Kutlu Doğum etkinliği olduğunu ve bunun aralıksız devam etmesini istediklerini belirten İbrahim Seven, şunları söyledi: "İnsanlar bugün Resullullah'ın rahmet, şefkat ve bereketine muhtaçtır. İnsanlarımız Kutlu Doğum programlarına gelirlerse inanıyorum ki Resulullah'ın rahmet, bereket ve şefkati tekrar gelecek. Kurtuluşumuz Resulullah iledir. Kutlu doğumların tertip edilmesine vesile olan insanlardan Allah razı olsun. İnsanların kurtuluşu ancak Hz. Muhammed'in rehberliğinde ve önderliğinde mümkündür. "
Böylesi günleri nasip eden Allah'a şükreden köyün yaşlılarından Münevver Sıcaközül ise "Allah Hz. Muhammed'i amirimiz yapmış. Allah tüm Muhammed ümmetini aziz etsin. Hz. Muhammed'in ümmetini hidayet etsin. Zülüm altından çıkarsın inşallah. Allah bizleri Kur'an ve Hz. Muhammed'in şefaatinden mahrum etmesin. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzledir. Ama yeterince salavat getirsek yeterdir. Kutlu Doğum alanlarında Peygamberin ruhuna salavat getirmemiz yeterlidir. Bu etkinliği tertip edenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok