Kuyubaşı köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’ temalı düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.
Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluye) Köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Mehmet Ali Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını Köy İmamı Adnan Aslan, Hz Muhammed’in Kutlu Doğumu münasebetiyle toplandıklarını söyleyerek, her yıl Nisan ayında Kutlu Doğum etkinliği yaptıklarını söyledi.
Yapılan etkinliklerin insanların uyanışına vesile olması temennisinde bulunan Aslan, “Bu etkinlikler eskiden salonlarda yapılıyordu. Ama elhamdülillah salonlar yetmiyor artık. Nisan ayı tek Allah’ın Resulüne azdır. Rabbimiz buyuruyor ki ‘Allah’ın size verdiği nimetleri hatırlayın’ Allah’ın Müslümanlara en büyük nimeti Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ümmetinden olmayı bizlere nasip etmiş.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından ses sanatçılarından Mustafa Altıntop ile Rehber İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun mevlidi ile etkinlik devam etti.
Daha sonra İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Beşir Şimşek, Kürtçe bir konuşma yaptı. Şimşek, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalıları her sene Kutlu Doğum etkinliklerinde ayrı bir tema ile Peygamber Efendimizin hayatı ele alındığını söyledi.
Allah Teâlâ insanların huzur, kardeşlik, birlik ve özgürlüğü için Hz. Muhammed’i Peygamber olarak gönderdiğini ifade eden Şimşek, “Peygamber efendimiz insanlığa huzur, kardeşlik, birlik, beraberlik ve özgürlük dersi verdi. Ama günümüzde İslam âlemi kan ağlıyor. İslam coğrafyasında Müslüman kanı akıyor. Bugün denizlerde çocuk cesetleri sahillere vuruyor. Müslüman milletin namusu ve iffeti cehalet devri gibi ayaklar altına alınmış. Peygamber Efendimizin ümmetinde cahiliye devri gibi fitne, ölüm ve hastalıklar çoğalmış. Hâlbuki Peygamber Efendimiz bu kötü hasletleri insanların üzerinden kaldırmak için gönderildi. Tarihe baktığımız zaman Peygamber Efendimizin gelişiyle bütün bu kötü hasletler kalkmıştı. Gün geldi insanlar Peygamber Efendimizi unutup yolunu terk ettiler. Bunun için o kötü hasletler insanlar arasında çoğaldı.” dedi.
Hz. Muhammedin bir temasının konu alarak hayatından kesitler anlattıklarını belirten Şimşek, “Bu sene Kutlu Doğum etkinliklerinde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’ temalı olarak seçildi ve meydanlarda anlatılacak. Ey Müslüman topluluğu, ey paramparça olan Müslümanlar Müslümanlara yapılan zulümlerden kurtulmak istiyorsanız iyi bilin ki çaresi Allah’ın Peygamberidir.” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler eşliğinde katılımcılar coştu. Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Gürceğiz hocanın yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok