MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, geçtiğimiz hafta Batman Belediyesi’nde görevli 6 memur ve 24 işçi için başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.
“SORUŞTURMANIN YASAL GEREKÇESİ YOKTUR”
Soruşturmanın “kendinden olmayanı yok saymak, ötekileştirmek ve sindirmek için” başlatıldığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman Belediyesi’nde aralarında 30 yıldan uzun bir süredir çalışan, emekliliğine birkaç ayı dahi kalmış olan birçok kişinin bulunduğu 6 memur ve 24 işçi kardeşimize yönelik başlatılan soruşturma tam anlamıyla kendinden olmayanı yok saymak, ötekileştirmek ve sindirmek için başlatılmıştır. Birçok kez haklarında açılan soruşturmalardan “kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararlar olmasına rağmen, aralarında 6-7 yıl önce kapanmış olan Kürt Yazarlar Derneği gibi birçok derneğe üyeliği soruşturma konusu yapmanın hiçbir makul ve yasal gerekçesi yoktur.”
“ADETA ÖLÜME SÜRÜKLENMEYE ÇALIŞILIYORLAR”
“Siyasi iradenin amacı bu çalışanlarımızı işten çıkartmak ve yerlerine yandaşlarını almaktan başkası değildir. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan cadı avı ile tam anlamıyla adalet ve hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. AKP genel başkanı bir yandan göğsünü gere gere Türkiye'de fikrinden dolayı cezaevinde olan hiç kimsenin olmadığını iddia ederken diğer yandan kendinden olmayanı hukuksuz bir şekilde çaresiz bırakmanın peşindedir. Ekonomik krizin patladığı ve işsizliğin hızla arttığı bu dönemde belediye çalışanlarının sonuna kadar yanındayız. Daha önce işten çıkartılan işçilerin; ilgili soruşturmalar nedeniyle başka bir yerde de iş bulamadığının farkındayız. Dolayısıyla iktidar bu çalışan kardeşlerimizi, aileleri ile birlikte adeta ölüme sürüklenmeye çalışılıyorlar. Kimsenin fikrinden dolayı mağdur edilmediği bir Türkiye ideali ile çalışmaya ve dayanışma göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok