Pamukçu "SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR"
Pamukçu "SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR"
7-13 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI
SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR
7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla Batman İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu bir mesaj yayımladı.
Pamukçu mesajında şöyle dedi; “İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için 7–13 Nisan tarihleri arası, Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından ‘Sağlık Haftası’ olarak kabul edildi. Bu haftanın amacı, sağlığın önemi ve sağlıklı yaşama kuralları konusunda geniş halk kitlelerini bilgilendirmek ve insanların sağlıklı yaşama bilincine ulaşması için çeşitli etkinlikler yapmaktır. Bu kapsamda DSÖ her yıl güncel bir konuyu gündeme taşıyarak çözüm yolları ve önerileriyle birlikte tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapılmasını teşvik etmektedir.

2019 yılı Dünya Sağlık Günü’nün konusu da ‘‘Herkes İçin Sağlık’’ olarak belirlenmiştir. İnsanların mutlu, huzurlu ve başarılı olabilmeleri öncelikle sağlıklı olmalarına bağlıdır. Müdürlüğümüzce bu kapsamda; sağlıklı yaşam ve sağlığın önemi konusundabireylerin bilinçlendirilerek hastalanmadan önce gerekli tedbirlerin alınması, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Sağlıklı olmanın önemi çeşitli etkinliklerle gündeme getirilerek vatandaşlarımız bilinçlendirilmektedir.İl merkezimiz ve tüm ilçelerde sağlık haftası kapsamında ağız diş sağlığı, kanser taramaları, Obezite, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında farkındalık etkinlikleri yapılacak, hastanelerimiz merkez ve ilçe toplum sağlığı merkezlerimizde standlar kurulacaktır.Batman Park AVM de stand kurulup doktor, diyetisyen ve yardımcı sağlık çalışanları ile Sağlık Haftası kapsamında farkındalık etkinliği yapılacaktır.
Sağlıklı bir hayat sürmek yaşam kalitenizi artırır.
KETEM’lerimiz, Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz, Aile Sağlığı Merkezlerimiz danışmanlık ve ücretsiz sağlık hizmeti için sizleri bekliyor,Dünya Sağlık Gününü Kutluyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok