
Sason’daki Sultan Çeşmesi’ne yoğun ilgi
Batman’ın Sason ilçesi Dağçatı köyünde Sultan Çeşmesi olarak adlandırılan ve asırlardır akan çeşme vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Osmanlı Sultanı II. Abdulhamit döneminden kaldığı ve Sultan II. Abdülhamit’in bir süre konakladığı rivayet edilen Sason’daki Sultan Çeşmesine ziyaretçiler akın ediyor. Yaz aylarının en sıcak günlerinde buz gibi akan suyuyla nam yapan Sultan Çeşmesi’nden serinlemek amacıyla su içmeye gelen Şinasi Algan, “Sultan Çeşmesi tarihi olduğu için ve II. Abdulhamit’in çeşmesi diye biliniyor ve Sultana ismiyle biliniyor. Burayı görmek için çok uzak yerlerden gelenler de oluyor. Şahsen İstanbul’dan geldik. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul’dayız. Gelmişken buraya, doğayı ve atalarımızın yerlerini gezip görmek istedik.
‘İSTANBUL’DAN GÖRMEYE GELDİK’
Buradaki doğayı ve yaşamı, buradaki sağlıklı yiyecekleri ne yiyebilirsiniz ne de görebilirsiniz. Suyu buz gibi. Yazın ortasında elinizi suya sokamıyorsunuz. Tarihi ile ilgili pek bir bilgim yok. Ama atalarımızın söylediğine göre Sultan Abdulhamit’ten dolayı buna Sultana Çeşmesi ismini koymuşlar. Suyun nereden geldi bilinmiyor. Yerin çok altından geldiği için hem çok soğuk, kışında çok sıcak oluyor. Her yer buz gibi olduğu zaman bu su sıcak oluyor. Yazın da çok soğuk oluyor. Gezilecek çok tarihi yerler var. Zamanımız kısıtlı olduğu için iyi değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
SICAK HAVADA BUZ GİBİ KAYNAK SUYU
İstanbul’dan tatil amacıyla ata toprakları Sason’a tarihi ve doğal güzellikleri görmeye gelen Göksel Algan ise, Sultan Çeşmesi hakkında şunları söyledi: “Buraya tatil amacıyla geldik. Şuan hava çok sıcak ama burada buz gibi soğuk suyumuz var. Büyüklerimizin anlattığına göre II. Abdulhamit buralarda konaklamış. Buralara çok ziyaretçi geliyor. İstanbul’dan tatil amaçlı geldik. Buralar güzel ve gezilmesi, dolaşılması gereken yerlerdir.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok