
VALİ ŞAHİN “İSTİKLAL MARŞIMIZ, CUMHURİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN OLDU”
VALİ ŞAHİN “İSTİKLAL MARŞIMIZ, CUMHURİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN OLDU”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
12 Mart 1921’de dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey’in TBMM kürsüsünden okuduğu dizeler, milletvekilleri tarafından ayakta dinlendi diyen Vali Şahin “Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında kaleme aldığı İstiklal Marşı, coşkulu bir şekilde alkışlanmasının ardından Ulusal Marş olarak kabul edilmişti.
Bugün, “Korkma” diye başlayan o destansı şiirin 101’inci yılını kutluyoruz. Vatan Şairi Mehmet Akif’in koskoca bir asrı geride bıraksa da millet üstündeki etkisi ilk günkü gibi diri olan dizeleri, tıpkı ay-yıldızlı bayrağımız gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sembollerinden biri oldu.
“Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyerek bağımsızlık manifestosunu haykıran İstiklal Marşı, bu toprakların bizlere vatan olabilmesi için ödenen büyük bedellerin de belgesi niteliğindedir. Kurtuluş Savaşı verilirken yazılan İstiklal Marşı; kahramanlık, inanç ve bağımsızlık temalarıyla işgal kuvvetlerine karşı mücadele yürüten ecdadımıza da büyük bir moral desteği sağlamıştır. Her kelimesine büyük bir özenle işlenen azim, inanç ve kararlılık bugün de en önemli yol göstericimiz olmalı.
İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin hatırasını saygıyla selamlıyorum. Milletimizin mutabakat metni ve Cumhuriyetimizin “bağımsızlık beyannamesi” olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yılı kutlu olsun” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 02BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 03 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 04Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 05Temizlik ekipleri sahada
- 06SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 07“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 08Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 09AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 10Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 11DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 14RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 15PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
Henüz Yorum yok