
Yeni Hasankeyf TRT GAP radyosunda
Yeni Hasankeyf TRT GAP radyosunda
Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, canlı yayın konuğu olduğu TRT GAP Radyosunda, yeni Hasankeyf’i tanıtarak, geleceği ile ilgili ipuçları verdi.
Programda yer alan, turizm için yenilikçi ve önemli çalışmalara imza atan GATOB (Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği) Başkanı Hüseyin Aslan ise, yeni Hasankeyf’in akıbeti hakkında önemli noktalara değindi. Aslan, “Hasankeyf'te yeni yerleşim alanı hakkında çıkan asılsız söylemleri yerinde inceledim ve gördüm ki kimse, Hasankeyf’in yeni hali ile 2 yıl sonrasında Dünya Turizminin yıldızı olacağını öngöremiyor. Bu bölge yeni projesiyle dünyaya göz kırpıyor. Tarihi eserleri yerinden taşıyarak Kültür Park'a taşıma çalışmalarıyla ve sosyal alanların hayata geçmesiyle bölge turizmi canlanacak. Hasankeyf'teki tarihi eserler Yeni Hasankeyf yerleşim alanında belirlenen “Kültür Parka” parçalı veya Zeynel Bey gibi bütünsel olarak taşınacak. Taşınmayan eserler ise yerinde korunacak. Yeni proje ile yeni yerleşim çevresinde; su sporlarının yapılabileceği butik otellerin, restoranların ve turizm işletmelerinin kurulacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. Bu çalışmalar Hasankeyf için gelecek vaad ediyor. Turizm ve Kültür açısından bir kaç sene içerisinde Hasankeyf'e geldiğinizde belki tekne ile gezeceksiniz, marinaya ineceksiniz, marinadan tarihi çarşıyı veya bütün taşınan tarihi eserleri gezeceksiniz, kıyıda yemek yiyeceksiniz, orada bir butik otelde kalacaksınız sonra doğa yürüyüşleri, bisiklet turları belki de alternatif turizm çeşidi içinde bulunan ata bineceksiniz. Böyle bir proje nerede var? Bu projeye imza atan devlet büyüklerimize bölge halkı adına teşekkür ediyorum. Hayal gibi bir proje ile Hasankeyf yeniden canlandırılıyor” dedi.
Hasankeyf Kaymakamı Baygüven’in bilgi olarak çok birikimli ve özellikle yeni vizyon Hasankeyf projesinin gerçekleşmesinin önemli bir unsuru olduğunu belirten Aslan, “Hasankeyf’in tanıtımının yanında Batman’ın da tanıtımı ve turizmin geliştirilmesi için yapılan projelere her türlü desteği sağladığından ötürü Batman valisinin de bizler için bir şans olduğunu düşünüyorum. Vali Ahmet Deniz’den sonra Batman’a huzur ve güven geldi bunlarla beraber ekonomik refah yükseldi, kültür turları geldi, turizm gelişti 19 valinin yapamadığını vali Ahmet Deniz yaptı. Bölge turizmcileri adına vali beye ve kaymakam beye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok