KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 2020 yılında öncelikli hedeflerinin kök ücretlerini artırmak olduğu söyledi. Başkan Kaygusuz, TPİC'teki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de petrol emekçilerinin sigortalı olmasının gerektiğini söyledi.
“TPAO'DA SKALA ŞART”
2020 Yılına yeni umutlarla girdiklerini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPAO'da çalışan petrol emekçilerinin düşük kök ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in de kök ücretlerinin artırılmasına sıcak baktığı ifade eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz: "Yeni yıla umutla giriyoruz. 2020'nin herkese barış, huzur ve sağlık getirmesini istiyoruz. TPAO'da kök ücretlerinde ciddi bir sıkıntı söz konusu. Son yıllarda petrol üretimini artıran ve kar oranını yükselten TPAO'da artık çalışanlarının kök ücretleri iyileştirilmeli. TPAO'da petrol emekçisinin aldığı ücret çok düşük. Bunu birçok kesim de kabul ediyor. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı sayın Süleyman Akyüz ile birlikte yeni yılda bürokrasiye yönelik görüşmelerimizi diğer şube başkanlarımızla birlikte hızlandıracağız. 2020'nin TPAO işçileri için skala’da düzenleme yılı olacağına inanıyorum" dedi.
“TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
TPAO'nun yan kolu konumundaki TPİC'te de çalışma koşullarının düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz, şunları kaydetti: "TPİC'te iş güvenliğine yönelik şartlar maalesef yetersiz. Sermayesi % 100 devlet güvencesindeki bir şirkette Petrol-İş Sendikası’nın artık TPİC'te olması gerekiyor. TPİC'te yeni bir yönetim oluşuyor. Maalesef TPİC'te istihdam daralttırılmak isteniliyor. Bu kuruluşta yıllarca emek veren petrol emekçilerine yeni maddeler dayatılıyor. Ağır ve tehlikeli bir iş kolu olan TPİC'te vasıfsız işçilere öncelik veriliyor. Artık bu kurumda çalışanlarını hayatını riske edecek çalışma koşullarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 2015 yılında iş akitleri feshedilen ve davayı kazanmalarına rağmen hala işlerine dönemeyen 200 civarında petrol emekçisi arkadaşımız var. 2020'de hedefimiz TPİC'teki çalışanların tamamını sendikalı yapmaktır.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok