RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, şehir genelinde risk teşkil eden yapıların dönüşüm süreçlerini titizlikle yürütmeye devam ediyor.
Belediye sınırları içerisinde tespit edilen riskli yapılara ilişkin; ruhsat düzenlemesi, yıkım öncesi hazırlıklar, yıkım esnasındaki saha kontrolleri, yıkım sonrası incelemeler ile bu süreçlere ilişkin gerekli tüm yazışma ve izin işlemleri, müdürlüğe bağlı Riskli Yapılar Ekibi tarafından yürütülüyor.
Kentte can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, daha önce yapılan denetimler artırılarak sıklaştırıldı. Yapı sahiplerinin dışarıdan anlaştığı yıkım firmalarıyla koordinasyon içinde çalışan ekipler, Batman merkez sınırları içerisindeki tüm mahallelerde hafta içi 08.00–18.00, hafta sonu 10.00–18.00 saatleri arasında uygulamaları sürdürüyor.
Riskli yapı kararı alınan taşınmazlara ilişkin gerekli evrakların müdürlüğe ulaşmasıyla birlikte süreç hızla işliyor. Bu kapsamda; Yıkım yapılacağına dair tebligatın asılması, Yıkım ruhsatının hazırlanması, Yıkım izninin verilmesi, Yıkım raporlarının düzenlenmesi, Yerinde kontrol ve denetimlerin gerçekleştirilmesi, Yıkım sonrasındaki tüm resmi yazışmalar, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
2024-2025 Kasım tarihleri arasında 155 riskli yapının yıkım süreci tamamlanırken, 6 Ekim – 20 Kasım 2025 tarihlerinde ise çeşitli mahallelerde alınan Riskli Yapı Kararları doğrultusunda 30 yapı daha yıkıldı.
Batman Belediyesi, şehir güvenliğini artırmaya yönelik kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok