“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
Batman Valiliği organizasyonunda; Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay Mahallesi’nde start aldı.
.jpeg)
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kişilerin yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında başlatılan ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı.
Çocuklarla birlikte kahvaltı yapan Vali Canalp’e, eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti.
BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ
Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini, tavandan tabana yayarak tüm yaş grubu öğrencileri için yemek ve kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Batman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum; Taziyeevi Türkiye’de her yerde var ama taziyeevinin tüm ihtiyaçlarının tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40 bin ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.
3 BİN 450 ANAOKUL ÖĞRENCİSİNE KAHVALTI DESTEĞİ
Sosyo-ekonomik, gelişmişlik endeksine göre yapılan değerlendirmeler sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda en fazla dosyası bulunan vatandaşların yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında yapılan tespit sonucu, kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi ve ana sınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok