AFAD'tan gençlere "Afet Bilinci ve Farkındalık" eğitimi
AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından gençlere afet anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlk 3'lere dikkat çekildi
Özellikle Afet durumlarında "ilk 3" olarak tabir edilen müdahale olaylarının önemine vurgu yapan AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri, “Özellikle afet durumlarında ilk 3 saniye, ilk 3 dakika, ilk 3 saat ve ilk 3 gün gibi zaman dilimlerinde ne yaptığınız kurtarma ve yardım çalışmaları için hayati öneme sahiptir. Her vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. AFAD İl Müdürlüğü olarak sürekli bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Herkesin bu alanda birer AFAD Gönüllüsü olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitimler devam edecek”
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirten Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, “Gençlere Afet Bilinci Farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitim ile birlikte gençlere, afet öncesi ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, yaşadıkları evlerin herhangi bir afete göre nasıl hazırlanacağı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonrasında gençlerde afet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gençlik merkezimizde, mavi ve kırmızı yelekli gençlerimizi afetler hakkında bilgilendirdik. Birçok afete maruz kalma riskimiz var. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Afet esnasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bilinçlenmiş bir şekilde kendi ailelerine anlatmalarını istedik.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok