Batman İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
Batman’da istihdamın artırılmasına yönelik İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen toplantıya; Vali Vekili Serap Özmen Çetin’in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Abdulvahap Asma, kamu kurumlarının yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.
İl düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ile ilgili geliştirilebilecek olan politikalara katkının sağlanması gibi konuların görüşüldüğü toplantı Vali Vekili Çetin’in konuşmasıyla başladı.
Konuşmasında istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesinde özel sektörün tecrübelerinden istifade etmenin önemli olduğunu belirten Çetin, “Yapılan bu toplantıların amacı, tarafların bir araya gelerek, özel sektörün tecrübe, birikim ve deneyimlerini konuşmak ve paylaşmaktır. Cazibe merkezleri kapsamında bulunan ilimizdeki işverenlerin devletin kendilerine sunduğu işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılmasında son derece önem arz eden teşvik ve hizmetlerden daha fazla yararlanması yönünde her türlü kolaylık gösterilecektir. İlimizdeki iş gücü piyasasının arz-talep, istihdam, eğitim durumu, mesleki eğitim ihtiyaçları, işsizlikle mücadele ve dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilebilecek politikaları görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen bu toplantılar önemlidir.” dedi.
Toplantı, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’in kurula yaptığı sunumla devam etti.
Yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından toplantı, kurul üyeleri tarafından ilde istihdamın artırılmasına yönelik görüş ve önerilerin ele alınıp değerlendirilmesiyle sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok