Kış lastiklerinde nelere dikkat edilmeli?
Batman’da sürücülerin büyük çoğunluğu kış mevsiminde zor duruma düşmemek amacıyla araçları için kış lastikleri almaya başladılar.
Araçlara kış lastiği takmanın önemine değinen oto lastikçiler, dikkat edilmesi gereken hususları anlattılar.
Kış lastiklerinin bazı ülkelerde zorunlu, bazılarında ise tercihe dayalı olduğunu belirten oto lastikçi Abdulhalim Rüzgar, Türkiye’de 56 ilde bu lastikleri takmanın mecburi olduğunu söyledi.
Rüzgar, “Kış lastiğinin en büyük özelliği yaz lastiklerinin aksine, 7 derecenin altındaki havalarda sertleşmemesi ve içerisindeki silica esaslı malzemenin daha yumuşak olmasından dolayı soğuk hava şartlarında, kuru ya da karlı, buzlu zeminlerde tutunmayı arttırmasıdır. Bunun yanı sıra desen ve profili diğer lastiklere göre daha farklıdır. Bu sayede frenleme ve tutunma kabiliyeti daha yüksek olduğu gibi çekiş özelliği de daha fazladır.” dedi.
Kış lastiği kullanmak için yağışların beklenmemesi gerektiğini dile getiren Rüzgar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hava sıcaklıklarının düştüğü zamanlarda kullanılması gerekir. Kış lastiği kullanımı için tavsiye edilen zaman aralığı Türkiye için 1 Kasım ile 31 Nisan tarihleri arasıdır. Kış lastiklerinin üzerinde onlara özel logolu sembolleri vardır. Bu şekilde o lastiğin kış lastiği olup olmadığı anlaşılabilir. Ayrıca arabanın ebadına göre lastik takılması gerekir.”
Rüzgar, kış lastiğinin özellikleriyle ilgili, “Lastiğin normalde 2 yıl garantisi var. Eğer yıllık 4 ay takılırsa ömrü en az 4 yıl olur. Kış lastikleri eksi 30 dereceye kadar soğuğa dayanıklıdır, soğuk, ıslak, karlı ve buzlu zeminlerde çok daha kısa fren mesafesi sağlar. Kış lastikleri zor şartlarda ABS gibi güvenlik donanımlarının sağlıklı çalışmasını sağlar, standart lastiklere göre soğuk, ıslak, karlı ve buzlu zeminlerde yakıt tasarrufu sağlar. Ayrıca diş derinlikleri standart lastiklere göre daha fazladır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 02UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 03OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 04KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 05SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 06ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 07İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 08MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 09YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 10KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 12KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 13HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 14BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 15BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR




Henüz Yorum yok