SANAYİ ALANLARI DSİ YETKİLİLERİYLE MASAYA YATIRILDI
Batman Çayı Kenarına Yapılacak Sanayi Alanları DSİ Yetkilileriyle Masaya Yatırıldı.
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengizhan Kılıçaslan ve DSİ yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda; Batman Çayı’nın kenarında yapılması hedeflenen serak kentler, sanayi alanları ile Samanyolu köyünde yapılacak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantıda; Vali Canalp, Batman Çayı’nın her iki yakasında atıl durumda bulunan arazilerin ekonomiye kazandırılması için yapılacak sanayi alanlarının son durumu ile İlimiz Samanyolu köyü ve İkiztepe köyü sınırlarında yapılacak Sanayi Bölgeleriyle ilgili görüşmeler yapıldı. İlimizin sel riskini ortadan kaldırmak amacıyla şehri çevreleyecek şekilde yapılacak kuşaklama projesi ile ilgili DSİ yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
KUŞAKLAMA PROJESİYLE İLİMİZİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI SEL RİSKİ ORTADAN KALKACAK
Batman’ın güneyinde bulunan dere yatakları ile İluh Deresi’nin sel riskini engellemek ve Batman’a zarar vermesini ortadan kaldırmak için kuşaklama kanalı projelerin tamamlanma aşamasına gelindiğini belirten DSİ yetkilileri, yeni imar planının düzenlenmesinin ardından Batman Belediyesi tarafından DSİ’ye yer tesliminin yapılması ile çalışmalara başlanılacağı ifade edildi.
Yapılacak kuşaklama projesinin tamamlanmasıyla birlikte ilimizde sel riski olan bölgelerin taşkın yapma ve yerleşim yerlerine zarar vermesinin önüne geçileceği belirtildi.
Toplantıya; DSİ Taşkın Kontrol Daire Başkan Yrd. Mehmet Kaya, DSİ Etüt ve Planlama Şube Müdürü Esra Ertürk, DSİ 10. Bölge Müdür Yrd. İhsan Dengiz, DSİ 10. Bölge Taşkın Koruma Şube Müdürü Cihad Aktar, DSİ 10. Bölge Etüt Planlama ve Havza Şube Müdürü Mustafa Aslan ve DSİ 103. Şube Müdürü Turan Keleş’in katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok