SGK'dan borcunu yapılandıranlara uyarı
Ökten, çok büyük avantajlar sağlayan iş bu yapılandırma fırsatının kaybedilememesi adına ödeme süresinin kaçırılmaması tavsiyesinde bulunarak şu bilgileri paylaştı:
"Yapılandırmaya başvuran vatandaşlarımız için gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı) ile güncelleştirilerek yeniden hesaplanan prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 10’unun yukarıda belirtilen tarihe kadar veya geç ödeme zammıyla birlikte mevzuatta belirtilen tarihe kadar peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ının silinmesi ve ilk taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartıyla prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'sinin 30 Nisan tarihine kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’sinin silinmesi gibi büyük avantajlar getirilmiştir."
Vatandaşların yararlanmadan faydalanmalarını isteyen Ökten, "Öte yandan prim borcu bulunan BAĞ-KUR sigortalılarının borçlarını 31 Mart tarihine kadar ödeyememeleri halinde; 31 Ekim2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecek, faaliyetlerine devam edenlerin ise sigortalıkları 1 Kasım 2020 itibariyle yeniden başlatılacaktır. Ayrıca daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının 31 Mart tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir. 31 Ağustos 2020 ve öncesine ait GSS prim borcu aslının, 30 Nisan tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammı silinecektir. Sigortalılarımızın başvurdukları yapılandırma fırsatlarından yararlanmaları için vakit kaybetmeksizin süresi içinde borçlarını belirtilen tarihten önce yatırmaları yararlarına olacaktır." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok