Batman'da 10 bin fidan toprakla buluşturuldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan "Bereket Ormanları" projesi kapsamında Batman'da oluşturulan Bereket Ormanı alanında fidan dikim töreni yapılarak, 10 bin fidan dikildi.
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen fidan dikim törenine katılan Vali Ahmet Deniz, basın mensuplarına, yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.
Deniz, "Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlatmış olduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanları için 2 yıldır fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bugün dikilen fidanlarla birlikte 700 dekarlık alanda 15 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu sayı artarak devam edecektir. Bu yıl Batman genelinde 150 bin fidan dikimi yapıldı. 2018 yılının sonuna kadar bir milyon adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Türkiye, en fazla ağaç diken ülkeler arasında yer almaktadır. Bu da ülke olarak bizim doğaya, tabiata ve yeşilliğe verdiğimiz önemi gösteriyor. Ağaç olmadan, tabiat olmadan insanların mutlu olması mümkün değildir. Bu toprakları gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için her zaman ağaç dikmeliyiz." dedi.
Ayrıca Deniz, daha yeşil bir Batman için herkesi fidan dikmeye davet etti.
Konuşmanın ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, katılımcılarla birlikte fidan dikerek, bunlara su verdiler. Proje kapsamında, 10 bin 800 adet çam fidanı toprakla buluşturulmuş oldu.
Törene; Vali Deniz ile eşi Olcay Deniz, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, kamu kurum yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0276.362 KİŞİ UÇTU!
- 03“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 04ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 06MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 07OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 08ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 09Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 10“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 11PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 12OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 13BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 14KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 15BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ




Henüz Yorum yok