Batman ve Mardin'de uygulamalı girişimcilik eğitimi
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında, Batman ve Mardin'de uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirildi. Mardin'deki eğitim ajansın ana hizmet binasının konferans salonunda, Batman'daki eğitim ise bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi.
Mardin'deki eğitim Kalkınma Uzmanı Tahir Dadak tarafından, Batman'da ise Diyarbakır Tüketici Hakları Derneği Başkanı Niyazi Kavar tarafından verildi. 8- 11 Nisan günleri arasında devam eden eğitimlere, 18 ile 29 yaş arası genç girişimciler ile kadın girişimcilerden oluşan 30'ar kişi katıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, eğitimlerin amacının DİKA bölgesindeki (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla DİKA, KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlemektedir. Gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. DİKA tarafından organize edilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir." denildi.
Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150 bin TL'ye kadar mali destek sağlanabildiğinin ifade edildiği açıklamada,
DİKA ile KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen bu eğitimlerin ardından Siirt ve Şırnak'ta da uygulamalı girişimcilik eğitimi yapılacağı kaydedildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok