Batman’da 22 milyon lira doğum yardımı yapıldı
Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 yılda 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL doğum yardımı yapıldığı belirtildi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, doğum yardımlarıyla ilgili İLKHA’ya yaptığı açıklamada, doğum yardımının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden 10 Ekim 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğü tarafından 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL ödeme yapıldığını söyledi.
Doğum yardımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Çiçek, "Çocukları canlı doğan Türkiye vatandaşları ile 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamına giren tüm vatandaşlar doğum yardımı başvurusunu yapma hakkına sahiptir. Doğum yardımına başvuracak kişilerin başvuracağı yerler; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi, doğum yardımından yararlanacak olan kamu personelinin çalıştığı kurum, yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları ve mavi kart sahibi vatandaşların büyükelçilik ve konsolosluklar ile Bakanlıkça belirlenen diğer başvuru yerleri ve kanallarını vatandaşlar kullanabilecektir." dedi.
Annenin Türkiye vatandaşı ve sağ ise başvurunun anne tarafından ya da anne adına baba tarafından yapıldığını aktaran Çiçek, "Annenin Türkiye vatandaşı olmaması veya vefat etmiş olması halinde ya da Bakanlıkça belirlenecek zorunlu hallerde başvuru Türkiye vatandaşı olan baba tarafından veya çocuğun kanuni temsilcisi tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de vefat etmiş olması halinde çocuğun kanuni temsilcisi tarafından başvuru yapılır. Başvuru anne, baba ile çocuğun/çocukların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını veya mavi kart kütüğüne kayıtlı kimlik numaralarını, doğruluk beyanını ve Bakanlıkça belirlenecek diğer bilgileri içeren dilekçe ile yapılır." diye konuştu.
Canlı doğan birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL tutarında bir defaya mahsus olmak üzere doğum yardımı yapıldığını vurgulayan Çiçek, doğum yardımının hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödendiğini ve haczedilemediğini kaydetti.
Çiçek, doğum yardımının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden 10 Ekim 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğü tarafından 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL ödeme yapıldığını ifade etti
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok