Batman’da FETÖ/PKK’ye ait 18 dernek kapatıldı
Batman İl Dernekler Müdürlüğü, Batman il olduğundan bu yana kurulan ve kapatılan dernekler hakkında İLKHA’ya bilgi verdi. İl Dernekler Müdürlüğü, Olağanüstü Hal (OHAL) ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar kapsamında FETÖ ve PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 18 derneğin Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatıldığını bildirdi.
Yaptığı açıklamada, Batman'da 417 derneğin faaliyet gösterdiğini ifade eden İl Dernekler Müdürlüğü, il oluşundan şimdiye kadar Batman’da yaklaşık 985 derneğin kurulduğu, bunlardan hem mahkeme yoluyla hem de dernek sahiplerinin kapatmasıyla 568 derneğin ise fesih edildiğini kaydetti.
Açıklamada, “Batman’ın il oluşundan bugüne kadar İl Dernekler Müdürlüğünün kuruluş tarihinden itibaren gerek 5072 sayılı kanun, mahkeme kararları ve gerekse dernek olağan/olağanüstü genel kurul kararları ile 369 derneğin fesih edildiği ve bu süre zarfında 636 derneğin kurulduğu, sonuç olarak 417 faal ve 568 fesih olmak üzere 985 derneğin ilimiz merkez ve bağlı ilçelerinde kurulmuştur. Ayrıca Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında FETÖ ve PKK ile ilişkili olduğu düşünülen 18 dernek KHK ile kapatılmıştır.” denildi.
Açıklamanın devamında Batman ve ilçelerdeki dernek sayısı hakkında verilen bilgide; Batman merkezde 342 dernek, Kozluk'ta 24 dernek, Sason'da 23 dernek, Beşiri'de 12 dernek, Hasankeyf'te 4 dernek ve Gercüş'te 12 toplamında ise 417 derneğin faaliyet yürüttüğü aktarıldı. Açıklamada, kamu yararına çalışan derneklerin ise yaklaşık 12 tane olduğu belirtildi.
İl, ilçe ve beldelerdeki siyasi partilerin sayısıyla ilgili ise şu bilgilere yer verildi: “Batman il merkezinde 22 adet il teşkilatı ve 15 adet merkez ilçe teşkilatı bulunmaktadır. Kozluk ilçesinde 11, Sason ilçesinde 13, Gercüş ilçesinde 9, Beşiri ilçesinde 15 ve Hasankeyf ilçesinde 11 adet ilçe teşkilatı bulunmaktadır. Bekirhan beldesinde 3, Balpınar beldesinde 9, Kayapınar beldesinde 2, İkiköprü beldesinde 6 ve Yücebağ beldesinde ise 3 adet teşkilat sayısı var.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok