BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA

BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA

Batman Valisi Ekrem Canalp, Eylül ayı asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında, il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları ile ilgili verileri kamuoyu ile paylaştı.
Toplantıda; asayiş, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar, terör, trafik ve narkotik suçlarla mücadeleye dair rakamlar değerlendirildi.Batman turizm rehberi
 
ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
 
2025 yılı Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre asayiş olaylarında %30 azalma yaşandı. Olay sayısı 1.317’den 916’ya düştü. Bu olayların %99’u aydınlatıldı. Yılın ilk 9 ayında olay sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %10 azalarak 8.917’den 8.014’e düştü. Son bir yıllık süreçte ise %5 oranında düşüş yaşandı ve olayların %97’si çözüme kavuşturuldu. Kişilere karşı işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi 10 önemli suç kategorisinde, geçen yılın Eylül ayında 323 olay meydana gelirken, bu yıl sayı 245’e düşerek %24 azalma sağlandı. Bu olayların tamamı aydınlatıldı. Mal varlığına karşı işlenen hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlarda da ciddi düşüş kaydedildi. Geçen yılın Eylül ayında 115 olan olay sayısı, bu yıl 52’ye inerek %55 azaldı. Aydınlatma oranı ise %90’dan %96’ya yükseldi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler