“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
Ekrem Canalp, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin Türkiye’nin geleceğindeki rolüne dikkat çekerek, Batmanlı öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını ifade etti.
Vali Canalp, mesajında 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı istiklal meşalesi, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun en şanlı vesikasıdır” ifadelerini kullandı.
19 Mayıs’ın gençlere armağan edilmesinin, Atatürk’ün gençliğe duyduğu güvenin en güçlü göstergesi olduğunu vurgulayan Canalp, gençlerin ülkenin yarınları ve güçlü Türkiye hedefinin en önemli teminatı olduğunu söyledi.
Batmanlı gençlerin eğitim, bilim ve teknoloji alanındaki başarılarına da değinen Vali Canalp, öğrencilerin TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli organizasyonlarda dikkat çeken dereceler elde ettiğini belirtti. 54’üncü TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerinde 37 projeyle yer alan öğrencilerin toplam 19 derece kazandığını kaydeden Vali Canalp, TEKNOFEST’e katılan 9 projeden 4’ünün finale kaldığını ifade etti.
2025 yılında Ankara’da gerçekleştirilen TÜBİTAK Türkiye finallerinde Batmanlı öğrencilerin 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ettiğini aktaran Canalp, ayrıca ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda gençlerin birincilik ödülü kazanmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Vali Canalp “Gençler koştukça Batman büyüyecek, gençler ürettikçe Türkiye güçlenecektir” dedi.
Mesajının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Canalp, vatandaşların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 02BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 03BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 04TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 05ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 06KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 07“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 08“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 09İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 10“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 112026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 12ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 13ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 14Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 15JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI




Henüz Yorum yok