
DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
DEVA Partisi’nden Sağlık Sistemine ve Hastane Çevrelerine Eleştiri: “Batman’da Hastanelerin Bahçeleri Rezalet Durumda”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, son dönemde Türkiye genelinde sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, özellikle hastanelerde yaşanan randevu sıkıntıları ve hizmet kalitesindeki düşüşü sert bir dille eleştirdi.
Yılmaz, sadece sağlık hizmetlerine erişimde değil, hastanelerin fiziki çevresinde de ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.
Yılmaz yaptığı açıklamada, hastanelerin yalnızca tedavi merkezleri değil, aynı zamanda hastaların psikolojik olarak da iyileşmeye başladıkları yerler olduğunu vurguladı. Bu nedenle hastane bahçeleri ve çevre düzenlemelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz, Batman’daki hastanelerin bahçelerinin içler acısı halde olduğunu söyledi.
“Vatandaşlarımız zaten randevu alamıyor, saatlerce sıra bekliyor. Bunun yanında hastanelerin bahçeleri de adeta kaderine terk edilmiş. Ne doğru düzgün bir çevre temizliği var ne de bir peyzaj düzenlemesi. Ağaçlandırma, çiçeklendirme yok denecek kadar az. Oysa hastane ortamı hastaların moral bulacağı, huzur hissedeceği bir yer olmalı,” dedi.
Yılmaz, özellikle Batman’daki devlet hastanelerinde bu sorunların daha belirgin hale geldiğini, yeşil alanların bakımsız olduğunu ve çevre düzenlemelerinin halk sağlığı açısından da olumsuz etkiler yarattığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’na ve yerel yöneticilere çağrıda bulunan Yılmaz, hastane çevrelerinin en az iç hizmetler kadar önemli olduğunu vurgulayarak, gerekli peyzaj düzenlemelerinin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.
“Bir hasta hastaneye sadece tedavi için değil, umutla gelir. Ama karşılaştığı manzara kötü bir çevre ve ilgisizlik olursa, bu onun psikolojisini daha da kötü etkiler. Batman’da hastanelerimizin bahçeleri rezalet durumdadır. Bu ihmalkârlık kabul edilemez.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok