PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
Batman’da faaliyet gösteren Petrol City AVM, yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında Arazi Tipi Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) devreye aldı. 2 Haziran 2026’da hizmete giren santral, 6.995,04 kWp kurulu gücüyle dikkat çekiyor.
Yıllık 9-9,5 milyon kWh elektrik üretim kapasitesine sahip olan tesis sayesinde AVM’nin enerji ihtiyacının tamamı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Proje ile birlikte hem enerji maliyetlerinin azaltılması hem çevresel etkilerin en aza indirilmesi amaçlanıyor.
YILLIK 6.500 TON KARBON AZALTIMI HEDEFLENİYOR
GES yatırımıyla yılda yaklaşık 6.500 ton karbon dioksit emisyonunun önüne geçilmesi öngörülüyor. Bu yönüyle proje, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında bölge için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Petrol City AVM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş, yatırımı sadece enerji üretimi olarak görmediklerini belirterek “Güneş Enerjisi Santrali yatırımımız, sürdürülebilir gelecek hedeflerimizin önemli bir parçası. Enerjimizi güneşten sağlayarak karbon ayak izimizi azaltmayı ve doğal kaynakların korunmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
BATMAN’DA YENİLENEBİLİR ENERJİYE KATKI
Toplam 7 MW Kurulu güce sahip proje ile milyonlarca kilovat saat temiz enerji üretilecek. Yetkililer, yatırımın fosil yakıt kullanımının azaltılmasına katkı sağlayacağını ve Batman’da çevreci dönüşüm sürecine ivme kazandıracağını ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 02PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 03EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 04PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 05BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 06KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 07'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 08HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 09İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 10Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 11Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 12İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 13ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 14Güzellik sektörüne yeni soluk
- 15VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL




Henüz Yorum yok