13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ

13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ

BARAT – Batman Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çiftçi, “13 Şubat Dünya Radyo Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajda bu yılki ana tema Radyolara güvendir, ifadelerini kullandı.
 
 
BARAT Başkanı Çiftçi yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu, 36. Genel Konferansı’nda Bilgi ve İletişim  Komisyonu tarafından kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etmiştir. Bu yıl 11. kez “Dünya Radyo Günü” kutlanacaktır.
Radyo, dünyada en geniş kitleye ulaşan kitle iletişim aracıdır.
Bugünkü 13 Şubat gününde tüm dünyada ana konu güvendir. Radyo, farklı uluslararası raporlara göre dünyanın en güvenilir ve erişilebilir medyalarından biri olmaya devam ediyor. 2022 Dünya Radyo Günü’nün teması bu nedenle “Radyo ve Güven”e ayrıldı.
Radyonun medya olarak tarihi yüz yılı geçse de, hala en yüksek toplumsal güven kazanan iletişim aracı olmaya devam ediyor.” 
 
 
BARAT Başkanı Çiftçi “ Radyoya gönül vermiş, radyo sevdalısı, radyoculuğu seven ve radyo dinleyicilerine güven veren tüm radyo çalışanların, 13 Şubat Dünya Radyo Günleri’ni kutluyor, yayın hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler