1MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Halaylar ve şarkılar eşliğinde kutlanan ve renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde 8 Mart Kadın Parkında coşkuyla kutlandı.
 
 
HALAYLARLA KUTLADILAR
 
Batman’da 1 Mayıs işçi bayramı, Kadın Parkı’nda halaylar eşliğinde kutlandı. Öncesinde World-Mar AVM karşısında bir araya gelerek kortej oluşturan işçiler, bağlı oldukları iş kollarını temsil eden pankart ve flamalar eşliğinde kadın parkındaki alana kadar yürüdüler. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Genel-İş, KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Uçar, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, SES Genel Kadın Sekreter Nursel Yücesoy, TÜM BEL-SEN Genel Mali Sekreter Evindar Öncü, KESK Genel Merkez yöneticileri ve işçilerin katıldığı programda mesajlar verildi. Yerel sanatçılarının sahne aldığı etkinlikte halay ve şarkılarla 1 Mayıs kutlandı. Programda ilk sözü alan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Emekçilerin temel tüketim kalemlerine zam üstüne zam gelmekte, gıdadan enerjiye işçinin masraf ve faturaları şişmektedir. Enflasyonda hızlı artış, durmadan sürmektedir. İşçiler, kamu emekçileri ve emekliler için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu ve özel ayrımı yapılmadan, tüm ücret ve aylıklarda düzeltme yapılması şarttır” diye konuştu.
 
 
 
“BU DÜZENE ‘ARTIK YETER’ DİYORUZ”
 
Daha sonra kalabalık kitleye seslenen KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, “Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı. Her dört kişiden biri işsiz. Her üç kadından biri işsiz. Her 3 kişiden biri kayıt dışı çalıştırılıyor. Gençler güvencesiz bir şekilde merdiven altı atölyelerde sömürülüyor. Tarım işçileri hayatları pahasına en ağır koşullarda yaşama tutunuyor, çocuklar MESEM’lerde fabrikalarda, tarlalarda işçileştiriliyor, göçmenler adeta açık hava kampı koşullarında çalıştırılıyor. Her gün ortalama beş canımız işçi cinayetleri ile aramızdan koparılıyor. Bu düzene ‘Artık yeter’ diyoruz. Özgürlüklerin önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, çocukların işçileştirilmediği bir ülke istiyoruz” dedi.  
 
 
 
 
 
 
 
1 MAYIS MİTİNGİNE ÇAĞRI
 
 
Radyo Yüksel'den 1 Mayıs Mitingine çağrıda bulundular. 
 
KESK MYK Üyesi Döne Gevher  Koyun ve KESK Batman Dönem sözcüsü Cihan Tüzün  Radto Yüksel'de Mert Atalay'ın konuğu oldular. Önceki gün Radyo Yüksel'e konuk olan KESK MTK Üyesi Döne Gevher Koyun ve KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün Batman'da kutlanaca görkemli 1 Mayıs kutlaması için çağrıda bulundular.
 
 
 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler